Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Január 30. 09:00, szerda | Helyi
Forrás: Castrum SC

Harcos ovisok Kapuváron

Harcos ovisok Kapuváron

Övvizsgát tettek a legifjabb karatésok.

2016 óta, komoly mozgás-, és képesség fejlesztés zajlik a Castrumban a legfiatalabb rábaközi gyerekeknek. Peti Sensei már két csoportban foglalkozik 4 éves kortól a fiatal „Ninja palántákkal”. A kapuvári központú Castrum SC OviKarate edzéseire, Szárföldről, Veszkényből, Vitnyédről is hozzák az óvodáskorú gyerekeket, hogy már fiatal korban, játékos formában megismerkedhessenek a japán harcművészettel.

A fehér ruhába öltözött „aprótalpú” karatékák száma mára már meghaladja a 40 főt. A gyerekek heti rendszerességgel érkeznek az egy órás edzésre, és ilyenkor bizony gyerekzsivajtól hangos az egykori kapuvári Rendőrkapitányság épülete. A tatamival borított edzőterem kiválóan alkalmas a gyerekek mozgásfejlesztésére.
A Kyokushin karate alapjaira, és tradicionális formájára épülő képzés, remekül megfér a modern képességfejlesztő gyakorlatokkal. Fontos hangsúlyt fektet a 3. danos mester az egyensúly-, ügyesség- gyorsaság- és koordinációs képességek fejlesztése mellett a tisztelet és fegyelem megtanulására is.

Január 25-én, hasonlóan felnőtt társaikhoz, a legfiatalabb karatékák is bebizonyíthatták felkészültségüket. Ezúttal Sensei Pantelics Péter mellett, Németh Veronika és Pantelics Bence fekete öves mesterek is erősítették a kapuvári övvizsga bizottságot. 15 fiatal mutatta be az eddig tanultakat, akik közül öten már narancssárga övre vizsgázhattak.

- Úgy gondolom a mai fiatal társadalomnak nagy szüksége van a mozgásfejlesztésre, és a gyermekeknek az önfegyelem megtanulására. Ma azok a mesterek segítették az övvizsgát, akik 15-17 évvel ezelőtt szintén ovikaratésként kezdték a sportpályafutásukat. Azóta összesen tizenötször állhattak már az Európa Bajnokságok dobogóján, de ezeknél az eredményeknél sokkal fontosabb az, hogy mindketten megtanultak tervezni. Tervezni, és a cél érdekében elhivatottan dolgozni, majd pedig azt elérve, újabb célokat kitűzve élik egyetemi mindennapjaikat. Biztos vagyok benne, hogy ez a narancssárga öv, óriási motivációként hat majd minden kis karatésunkra. Ez nem megvehető. Ezért meg kell dolgozni, még óvodás korban is! – nyilatkozta Sensei Pantelics Péter a Castrum vezető edzője.

Felső képünkön Bors Jázmin az akadály felett

Alul: Kovács Veronika, Pesti Barnabás, Horváth Alíz, Szeg Fanni, Németh Áron, Zugó Leonie, Mészáros Abigél, Horváth Réka, Bors Jázmin, Orbán Benító
Álló sor: Németh Veronika, Serfőző Lia, Horváth Máté, Szalai Anna, Németh Lotti, Mészáros Sára, Pantelics Bence.
Hátul, Pantelics Péter

Szalai Anna büszkén viseli a narancssárga övet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei

2024. Április 23. 13:00, kedd | Helyi

Nevező csapatokat várnak a szili majális focikupájára

III. Mesevár Kupa

2024. Április 23. 09:00, kedd | Helyi

Átadták a Csornai Járásbíróság felújított épületét

Az épületben 1928 és 1976 között már működött bíróság.

2024. Április 22. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten 63 eseményhez vonultak a megyei hivatásos tűzoltó egységek

A 16. héten történt.