Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Január 08. 17:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Három adventi koszorú is tüzet okozott az ünnepi időszakban a megyében

Három adventi koszorú is tüzet okozott az ünnepi időszakban a megyében

Legyünk körültekintőek a kiszáradt karácsonyfák közelében!

Nem árt tehát az óvatosság az egyre szárazabb koszorúk és fenyőfák környezetében. Tegnap is érkezett bejelentés a megyei műveletirányítási központba egy korábbi tűzesetről, amelyet egy gyertya okozott, még advent negyedik vasárnapján a késő esti órákban Mosonmagyaróváron a Steurer József utca egyik lakásában. A gyertya környezetében meggyulladt az asztal és az ott tárolt tárgyak. A tüzet az ott lakó egy pokróccal fékezte meg.

Emellett karácsony másnapján délelőtt egy többemeletes társasház földszinti lakásában Győrben, a Déry Tibor utcában egy üres lakásban, majd december 27-én csütörtökön délután Mosonmagyaróváron, a Szálé János utcában egy családi ház egyik szobájában gyulladt meg egy adventi koszorú. Győrben a gyors tűzoltói beavatkozásnak, a mosonmagyaróvári helyszíneken pedig a lakók éberségének köszönhetően csak pár négyzetméteren csaptak fel a lángok, így nem váltak otthonok lakhatatlanná.

Többen vízkereszt napján már leszedték a karácsonyfát, de sok helyen kicsit meghosszabbítják az ünnepi hangulatot, így még feldíszítve áll a fenyő lakásukban, amelynek ágai egyre inkább kiszáradnak. Felhívjuk a figyelmet, hogy a még januárban is otthonukat díszítő adventi koszorú, valamint karácsonyfa rendkívül gyúlékony, így potenciális tűzveszélyforrást jelent. Mindig tartsák szem előtt, hogy a gyertya, a karácsonyfán lévő csillagszóró, a nem biztonságos égősor a legkisebb óvatlanság esetén is könnyedén tüzet okozhat! Lehetőleg az ünnepek elteltével, a kiszáradt fán már ne gyújtsák meg a maradék csillagszórókat, vagy gyertyát, mert az pillanatok alatt lángra lobbanthatja a fát!

A karácsonyfa közelében mindig legyen olyan eszköz, felszerelés, amellyel az esetlegesen keletkező tűz, annak kezdeti szakaszában biztonsággal eloltható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.