Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. November 07. 18:02, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Három új vidékfejlesztési pályázatot hirdetett meg az agrártárca

Három új vidékfejlesztési pályázatot hirdetett meg az agrártárca

Mintegy 63 milliárd forint keretösszeggel, három új vidékfejlesztési pályázatot hirdetett meg az Agrárminisztérium (AM), a pályázatok az élelmiszer-feldolgozás és a borászat,

az ökológiai gazdálkodás, valamint a kiskérődző-tejágazat támogatását szolgálják - mondta a vidékfejlesztésért felelős államtitkár az M1 aktuális csatornán szerdán.

Kis Miklós Zsolt hozzátette: a korábban már meghirdetett vidékfejlesztési pályázatok kihasználása után megmaradtak forrásokra hirdették meg az új pályázatokat.

Az ökológiai gazdálkodás, valamint a kiskérődző-tejágazatban dolgozó cégeknek 2018. december 1-jétől lesz lehetőségük a támogatási kérelmek benyújtására. A mezőgazdasági vállalkozások közül - mérettől függetlenül - elsősorban azoknak a pályázatait várják, amelyek szeretnék feldolgozni előállított termékeiket, ezzel jelentősen nagyobb haszonra tenne szert a vállalkozásuk - fűzte hozzá.

Az államtitkár tájékoztatása szerint az élelmiszeripari pályázatra 2019. január 2-től nyújthatók be a támogatási kérelmek és elsősorban azoknak a cégeknek a jelentkezését várják, akik a szőlőtermesztésen túlmenően a borkészítést szeretnék még jobb minőségben folytatni.

Kiemelte: a vissza nem térítendő támogatásokat eszközbeszerzésre és építkezésre is fel lehet használni, de minden esetben a pályázó kell rendelkezzen - akár hitel formájában - a fejlesztéshez szükséges összeg legalább felével.

A pályázati felhívások részleteiről további információk a www.szechenyi2020.hu oldalon érhetők el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő