Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Július 30. 16:57, szombat | Helyi
Forrás: saját

Hatalmas bulikkal indult újra a Veréb fesztivál

Hatalmas bulikkal indult újra a Veréb fesztivál

Első veréb-interjú a Bagossy Brothers Comany-val. Képgalériával.

A Bagossy Borthers Company 2013 májusában alakult Gyergyószentmiklóson, több éve együtt zenélő tagokból. Nevét a Bagossy testvérpár – Bagossy Norbert (gitár/ének) és Bagossy László (basszusgitár/vokál) – családneve ihlette, hozzájuk csatlakoztak zenésztársaik, Bartis Szilárd (dobok), Tatár Attila (gitárok, vokál) és Kozma Zsombor (hegedű, harmonika, billentyűk).. A koncert után Bagossy Norbival és Tatár Attilával beszélgettünk.

- Egy éve a Bagossy talán nem tudta, hogy hol van Csorna, és Csornán sem nagyon tudták, hogy van Bagossy. Most azonban egymásra találtatok, izzítottátok a bulit a nagy színpadon. Ti hogy éreztétek magatokat?

- Nagyon jól éreztük magunkat.- válaszolta Norbi. Valóban először járunk itt, nem tudtuk mire számítsunk, ráadásul elég korai időpontban kezdtünk. Gyorsan és meglepően sokan összegyűltek előttünk, úgy érzem hatalmas bulit tudtunk adni. Az első perctől jól éreztük magunkat a színpadon, aztán láttuk, hogy egyre csak gyűlnek, gyűlnek az emberek. Látszott, hogy értik, élvezik amit éneklünk, odafigyelnek arra, amit szeretnénk közölni. Külön jó érzés volt, hogy elég sok ember tudta a szövegeket.

- Hol voltatok ezelőtt, merre léptek fel ezután?
- A Balaton partján dekkol most a zenekar, nyaralunk és dolgozunk is egyben, innen megyünk a koncertekre.- mondta Ata, azaz Tatár Attila. Az elmúlt napokban felléptünk Kapolcson a Művészetek Völgyében, tegnap Badacsonyban játszottunk a Bornapokon, holnap (vagyis ma szombaton) átugrunk a keleti végekre, Mezőtúron játszunk az East Festen. Élvezzük ezt a helyzetet.

- Mindig tudjátok, hogy éppen merre jártok?
- Ata földrajz tanár, aki mindig felvilágosít bennünket, amikor ilyen „buszos kirándulásokat” csinálunk.- vette issza a szót Norbi. Mesél nekünk érdekességeket a helyről, ahova tartunk. Szeretjük megismerni, megélni annak a helynek a hangulatát. Szerencsére most július augusztusban nagy pörgés van, sokfelé járunk.

- Az nem megy mindig pontosan, hogy merre, milyen sorrendben jártunk.- folytatta Ata. A pörgésben, a meghívások számának növekedésében sokat segít a médiaszereplés, és ha őszintén meg tudjuk mutatni, kik vagyunk, mit gondolunk a világról, azt mindig jól fogadja a közönség.

További pénteki és szombarti interjúkkal vasárnaptól jelentkezünk, hiszen ma is van még elég dolgunk a fesztiválon.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!