Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Szeptember 25. 13:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Házhoz jöttek a rendőrök Csornán

Házhoz jöttek a rendőrök Csornán

Csornán népszerűsítették a rendőrség vagyonvédelmi programját.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és a Csornai Rendőrkapitányság munkatársai közösen szerveztek vagyonvédelmi tanácsadást 2017. szeptember 22-én a csornai lakosoknak a „Házhoz megyünk” országos programjának keretében.

A bűnmegelőzést szolgáló interaktív előadást követően a jelenlévőknek lehetőségük volt - a ,,BikeSafe” program részeként – kerékpár-regisztrációra is. A kampány célja, hogy bűncselekmény esetén a jelölés segítse a keresett kétkerekű azonosítását vagy a megtalált kerékpár tulajdonoshoz történő visszajuttatását.

A programon a megyei rendőr-főkapitányság toborzó csoportjának tagjai tájékoztatót tartottak a csornaiaknak a rendőri szakmáról és a határvadász-képzésről is. A kerékpár-regisztráció közben a komolyabb érdeklődőkkel a toborzók személyesen is elbeszélgettek a képzés feltételeiről.

A prevencióval foglalkozó szakemberek az alábbiakra hívták fel a lakosság figyelmét: Mielőtt elindul lakásából otthonának ajtaját, ablakait gondosan zárja, rövid időre se hagyja nyitva, még akkor sem, ha a kertben vagy az udvaron tartózkodik! Bejárati ajtaját védje biztonsági zárral és - ha teheti - a mechanikai védelem mellé kérje a vagyonvédelmi vállalkozások elektronikus őrzését (riasztó, távfelügyelet) is. Soha ne adjon át pénzt olyan idegennek, aki bajba jutott rokonának „megbízásából” kéri! Figyeljen arra, hogy kézitáskája mindig zárva legyen, bankkártyáját soha ne tartsa a PIN kóddal együtt.

Kerékpárját mindig zárja le és ha teheti, regisztráltassa a ,,BikeSafe” elnevezésű országos kerékpár-regisztrációs rendszerben!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.