Városlista
2019. január 18, péntek - Piroska

Hírek

2019. Január 07. 09:00, hétfő | Helyi
Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Hó, mínusz 10 fok és ónos eső is jöhet a napokban

Hó, mínusz 10 fok és ónos eső is jöhet a napokban

Figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat és a katasztrófavédelem is.

Hétfő éjszaka megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, majd napközben már többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Északnyugat felől egyre több helyen várható havazás, a nyugati, délnyugati megyékben havas eső, ónos eső, eső is eshet. A déli, délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -10 fok között alakul, de a kevésbé felhős, havas tájakon akár -15 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet +3 és -6 fok között alakul.

Keddre és szerdára is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a megyénkre is az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A katasztrófavédelem arra figyelmeztet, hogy a megyénkben a télies időjárás miatti jelentősen romlottak a közlekedés feltételei. Már több balesethez riasztották a tűzoltókat. Pénteken este az M85-ös főúton Ikrény térségében hajtott szalagkorlátnak egy autó, szombat délben pedig a 81-es főúton Győr határában csúszott árokba egy kocsi, amit drótkötél segítségével húztak vissza az útra a győri hivatásos tűzoltók. Ezekben a balesetekben nem sérült meg senki, de sajnosBőnynél a szombati balesetnek két halálos áldozata volt.

A katasztrófavédelem felhívja a figyelmet, hogy tekintettel a megváltozott időjárási körülményekre, fokozott óvatossággal közlekedjenek és tartsák be a téli közlekedésre vonatkozó szabályokat!

Az időjárási előrejelzéseket nyomon követheti az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján a http://met.hu/ címen. Az aktuális útviszonyokról a Magyar Közút információs portálján, a http://utinform.hu/-n olvashat

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 18. 16:00, péntek | Helyi

Az idén már két kéménytűzhöz riasztották a tűzoltókat

A kéménytüzek megelőzhetőek!

2019. Január 18. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2019. Január 18. 09:48, péntek | Helyi

Eltűnt ez a 14 éves lány

A rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2019. Január 17. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze

Legújabb állásajánlataink