Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Január 11. 13:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Papp József

Hogyan szavaztak a csornai áruház előtti tér egyirányúsításáról?

Hogyan szavaztak a csornai áruház előtti tér egyirányúsításáról?

A szavazás eredményét és az olvasók észrevételeit az önkormányzatnak is megküldtük.

Hétfői cikkünkben megírtuk, hogy Csornán az áruház előtti tér egyirányúsítása ideiglenesen fennmarad. Dr Bónáné dr Németh Katalin polgármester portálunknak telefonon elmondta, hogy rövidesen a Mártírok tere keleti oldalának a felújítása is megkezdődik. Az ott folyó munkák miatt is szükség lesz az egyirányúsításra. Nem akarták a közlekedés rendjét azzal megzavarni, hogy átmenetileg visszaállítják a kétirányú forgalmat, ha hamarosan újra egy irányban lehet majd csak közlekedni a téren. A beruházás befejezése után döntik el, hogy egyirányú, vagy kétirányú lesz a forgalom a téren.

Következő cikkünkben arra kértük a csornaiakat és az érintetteket, hogy egy online szavazáson mondják meg, hogy egyirányú, vagy kétirányú forgalmat szeretnének a munkák befejezése után. Nagyon örülünk, hogy sokakat érdekelt a téma, hiszen a két cikknek több mint 2100 olvasója volt. Nem csak elolvasták a cikkeket, hanem 201 olvasó szavazott is. A szavazás végeredménye az, hogy a szavazók 31 %-a támogatta az egyirányú forgalom végleges fenntartását, 69 % viszont arra szavazott, hogy a beruházás befejezése után mindkét irányban közkekedhessenek a téren. Annak külön örültünk, hogy a Facebook oldalakon nagy aktivitást váltottak ki a cikkek. Nagyon sokan osztották meg, lájkolták és kommentelték a cikkeket. Sokan ezekben a kommentekben meg is indokolták a szavazatukat.

Ezeknek a hozzászólásoknak volt néhány nagyon érdekes részlete, amivel az illetékeseknek is érdemes lenne foglalkozni. Melyek ezek? Többen felvetették, hogy a nyugati oldal mai kialakításában a kétirányú forgalom visszaállítása nem lehetséges, mert olyan mélyen nyúlik be az úttestbe a parkoló kiemelt szegélye. Volt, aki megjegyezte, hogy ez a szegély a Palota sorról a Mártírok terére történő kanyarodást is rendkívül megnehezíti. Cikkünkben is írtunk arról, hogy az egyirányúsítás ellenére rendszeresen láthatók a főútra kikanyarodni szándékozó autók az egyirányú utca tilos irányából. Célszerű lenne útburkolati jellel is jelezni az egyirányúsítást, és lekapcsolni vagy letakarni azt a közlekedési jelzőlámpát.
Ma reggeli ott jártunkkor is hajtott ki onnan autó. Van azonban egy nagyon érdekes probléma. Az egyirányú utca a táblától, vagyis a kialakított parkolóktól kezdődik. A tér főút felőli torkolata akkor nem egyirányú? Oda lehet-e jutni szabályosan, hiszen a Palota sorról érkező csak jobbra kanyarodhat. A magas parkoló szegéllyel elkeskenyített úttest a Szent István tér irányából szabályosan érkezők behajtását nehezíti, ha várakozó autó áll a Mártírok terén tilos irányból a lámpánál.

A szavazást lezártuk. Még egyszer köszönjük olvasóink aktivitását és észrevételeit. A szavazás eredményét és a fenti olvasói észrevételeket megküldtük az önkormányzatnak.

Senkinek nem akarunk ártani, senkit nem akarunk bántani, ezért vágtuk meg a képet, hogy ne legyen felismerhető, de az alsó képen is látszik, hogy épp egy autó várakozik a kihajtásra a tilos irányból.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei

2024. Április 23. 13:00, kedd | Helyi

Nevező csapatokat várnak a szili majális focikupájára

III. Mesevár Kupa

2024. Április 23. 09:00, kedd | Helyi

Átadták a Csornai Járásbíróság felújított épületét

Az épületben 1928 és 1976 között már működött bíróság.

2024. Április 22. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten 63 eseményhez vonultak a megyei hivatásos tűzoltó egységek

A 16. héten történt.