Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Március 08. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: Hejner Bettina

Idősek otthonából mentettek a tűzoltók

Idősek otthonából mentettek a tűzoltók

Fertődön együtt gyakorlatoztak a hivatásosok és az önkéntesek.

A Kapuvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság helyismereti foglalkozást, majd azt követően szituációs gyakorló bemutatót tartott a kapuvári és a csornai hivatásos, valamint fertőszentmiklósi önkéntes tűzoltóknak. A gyakorlat helyszíne a fertődi Mentes Mihály Idősek Otthona volt.

Major Márk tűzoltó parancsnok tájékoztatása szerint a gyakorlat a tűzoltók éves kiképzési tervének része. Az idei évben a központi téma a fogyatékkal élők és a mozgáskorlátozottak intézményei tűzvédelmi helyzetének vizsgálata és a hozzájuk tartozó gyakorlatok megtartása. A gyakorlaton részt vevő 17 tűzoltó egy feltételezett esetet hajtott végre. Egy konyhai tűzesetet szimuláltak, gyakorolták a mozgásmódokat, a személyek kimentését, a közművek elzárását és az összhangban végzett együttműködést. A gyakorlatot értékelés zárta.

A közelmúltban megszaporodott szabadtéri tűzesetek kapcsán a gyakorlat után Major Márk parancsnok ez alkalommal is felhívta a lakosság figyelmét a szabadtéri tűzesetek fokozott veszélyére. A tűzesetek száma a száraz időszak miatt az utóbbi időben megemelkedett. A belterületen történő zöld hulladék égetése csak a helyi önkormányzat rendeletének előírásai szerint végezhető. A vágott növények külterületi égetését a munkálatok előtt 10 munkanappal kell bejelenteni a helyi katasztrófavédelmi kirendeltségen. A szabadtéren gyújtott tüzet soha nem szabad felügyelet nélkül hagyni, gondoskodni kell a megfelelő oltóanyagról és az eloltáshoz alkalmas kézi szerszámokról. A szél feltámadásával az égetést azonnal be kell fejezni! A tűzvédelmi rendelet megszegése esetén tűzvédelmi bírság róható ki. A lakosság az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján tájékozódhat a témával kapcsolatban.

2017. március 3-tól visszavonásig Magyarországon tűzgyújtási tilalom van érvényben!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei