Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. Március 06. 18:53, vasárnap | Helyi
Forrás: saját forrás

Idősek farsangja Szanyban

Idősek farsangja Szanyban

A helyi önkormányzat és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportja farsangi műsort szervezett az időseknek szombaton.

Kedves ezüsthajú, aranyszívű vendégek!- kezdte megnyitóját Hári-Pethő Adrienn a művelődési ház vezetője. Két nemesfémből kellene ötvözni a mai szép nap ünnepi jelvényét, hiszen az aranyhoz hasonlít szerető szívük, az aranyhoz, melynek fénye nem halványult a sok gondtól, bajtól, megpróbáltatásoktól. Azonban az arany mellett az ezüst fénye is csillan, hiszen ezüst hajukban sok-sok tél ottfelejtette fehérségét. De az idős kor az élet rendje, az éretté válás korszaka életbölcsességgel, gazdag tapasztalatokkal.

Kívánjuk, hogy a jó Isten adjon még sok-sok lágy, simogató tavaszt Önöknek!- zárta megnyitóját az intézményvezető.

Kovács Lászlóné a Máltai Szeretet Szolgálat Szanyi Csoportjának vezetője köszöntőjében kiemelte, hogy immár nyolcadik alkalommal ajándékozzák meg a jelenlévőket a helyi önkormányzattal karöltve egy vidám farsangi délutánnal.

Tóth Imre atya az idősek tiszteletére hívta fel a figyelmet, s fejezte ki örömét, mely szerint pontosan ez az a rendezvény, amely évről- évre lehetőséget ad minderre nekünk, fiatalabb nemzedéknek.

Németh Gergely polgármester Eckehart mester üzenetével kezdte köszöntőjét.

„ A legfontosabb óra mindig a jelen.

A legjelentősebb ember az, aki éppen előttünk áll.

A legszükségesebb tett mindig a szeretet.”

Kétség nem férhet hozzá, hogy a fenti idézet szeretetből született!

A mai nap a szereteten túl még az Önök és az egymás iránti tiszteletből fakad.

Kiemelten köszöntöm Önöket, - folytatta a polgármester, akik hosszú élet tapasztalatát és munkáját tudják maguk mögött. Élettel teli bölcsességgel, szeretetüket, gondoskodásukat mindannyian érezzük, hisz Önök neveltek és tanítottak minket.

Tiszteletünk magába foglalja elfogadásukat, szeretetüket és annak érzését, hogy lássuk

meg, és keressük egymásban az értékeket, a követésre méltót.

Őszinte szeretettel és tisztelettel kívánom, hogy derűsen és jó egészségben, a család nyújtotta örömökkel töltsék mindennapjaikat.- zárta köszöntő beszédét a polgármester.

Végezetül pedig megköszönte Tóth Imre plébános úrnak, a Máltai Szeretet Szolgálat vezetőjének, tagjainak, Mádl Antalnak a Dózsa Zrt vezetőjének, Mátyás György pékmesternek, a vadásztársaságnak, Leglerné Kató Helga vállalkozónak, a műsor készítőinek és szereplőinek, hogy hozzájárultak a mai ünnephez.

Az ebéd elfogyasztása után hosszú és színvonalas műsor vette kezdetét az alábbi közreműködőkkel: A Szent Anna Katolikus Általános Iskola diákjai, a szanyi Szent Imre Dalárda, Harmónia Kórus, Bokréta Néptánc Együttes, Galambos Imréné, Huszár Kálmánné és Szany Nagyközség képviselő-testületének tagjai - amelyet a jelenlévők néha meghatódva, könnyes szemmel, sok-sok tapssal köszöntek meg a szereplőknek.

Az eseményen készített fényképeket megnézhetik itt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.