Városlista
2019. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Április 16. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: Károlyi Laura

Így ünnepeltük a költészet napját a csornai Széchenyiben

Így ünnepeltük a költészet napját a csornai Széchenyiben

Megosztották a várossal is a vers örömét.

A magyar költészet napja alkalmából szervezett „Posztolj verset az utcára!" programhoz a mi iskolánk, a Csornai Általános Iskola és AMI is csatlakozott.

Az osztály minden tagja leírt egy általa választott verset egy színes lapra, amit aztán kiragasztottunk az iskola környékére. Előkerültek többek között Ady Endre, József Attila, Arany János és Juhász Gyula alkotásai is. Abban reménykedtünk, hogy az oszlopokra és padokra kitett költemények arra késztetik az utcán sétálókat, hogy megálljanak egy pillanatra, és kicsit elgondolkodjanak a mű mögöttes tartalmán. Nagy örömünkre szolgált, hogy pár nap múlva is megtaláltuk a papírcetlik nagy részét a helyszíneken. Abban bíztunk, hogy ezzel a kis tevékenységgel boldogabbá tettük néhány járókelő napját, s büszkék vagyunk rá, hogy így emlékezhettünk meg e jeles napról.

A www.posztoljverset.hu honlapra is feltöltöttünk pár képet, ezzel jelezve, Csornán is találhatóak versek az utcán.

A versek bűvöletében éltünk április 12-én is. Részt vehettünk egy izgalmas és nagyszerű hangulatú eseményen. Irodalomórán a tantermet irodalmi kávéházzá alakítottuk át, ami a 20. századi kávéházak hangulatát idézte.

A program megtartásához szükség volt néhány előkészületre is. Magyartanárunk, Amál néni pogácsával és teával készült, nekünk pedig egy számunkra kedves kortárs verset kellett elhoznunk és előadnunk. Ahogy egyre több alkotást hallottunk egymástól, arra lettünk figyelmesek, hogy mindenki a saját egyéniségét tükröző művet ismertetett a társaival. Remek alkalom nyílt arra, hogy egy másik oldalunkról is megismerhessük egymást, ami a közösség hasznára vált. Az általunk választott szerzemények mind más-más költő keze által íródtak, valamint saját költemények is születtek erre az alkalomra. A szünetben megzenésített versek szóltak, ami tökéletesen passzolt a kávéházi hangulathoz. Néhány költeménnyel kapcsolatban felmerültek komolyabb témák is, amelyhez mindenki hozzáfűzhette a saját véleményét.

Sokat nevettünk és beszélgettünk ebben a pár órában, és igazán jól éreztük magunkat. Úgy gondolom, hogy az egész osztály élvezte ezt a rendezvényt és szívesen részt venne a következő irodalmi kávéházon is.

Károlyi Laura 8. a osztályos tanuló

Ezt a verset mi fotóztuzk a piactérnél

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

A húsvét utáni napokban ne akarjon a pannonhalmi lombkorona tanösvényre kirándulni

A kilátó és a lombkorona tanösvény 2 napig nem látogatható.

2019. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze

A legújabb állásajánlatok

2019. Április 18. 09:00, csütörtök | Helyi

Dolgozz nyáron a csornai strandon!

Munkatársakat keresnek az idei szezonra.

2019. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

A szemétszállítás húsvéti rendje

Figyelem, változik a szállítás napja!