Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Június 23. 14:45, szombat | Belföld
Forrás: mti - fotóillusztráció: pixabay

Ismét megkapta a legmagasabb minősítést az Országos Onkológiai Intézet

Ismét megkapta a legmagasabb minősítést az Országos Onkológiai Intézet

Harmadik alkalommal kapta meg az egyik nemzetközi szervezet a \"komprehenzív onkológiai centrum\" minősítését az Országos Onkológiai Intézet - tájékoztatta az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) pénteken az MTI-t.

A magyar intézmény az OECI (Organisation of European Cancer Institutes, Európai Onkológiai Intézetek Szövetsége) minősítését kapta meg. Ezt csak a legmodernebb infrastruktúrával rendelkező, az ellátás széles palettáját biztosító intézmények kaphatják meg, amelyek a graduális és posztgraduális orvosképzést, az alap- és transzlációs (alkalmazott) kutatást, valamint a prevenciót egyaránt kiemelkedő szinten végzik.

A csaknem száz onkológiai intézetet tömörítő OECI 2008-ban dolgozta ki minőségbiztosítási akkreditációs programját az európai onkológiai centrumoknak. Célja, hogy a daganatos betegek ellátásában tapasztalható különbségeket harmonizálja, ezáltal a betegek Európa-szerte hozzáférhessenek a legkorszerűbb diagnosztikai és terápiás eljárásokhoz, növelve ezzel esélyüket a túlélésre.

Az elmúlt 10 évben 19 centrum kapta meg ezt a minősítést. Az Országos Onkológiai Intézet 2008-ban, az elsők között vett részt a programban, majd 2012-ben és 2017-ben sikeresen megújította az akkreditációt.

A tanúsítványt Polgár Csaba, az OOI főigazgató főorvosa vette át az OECI éves közgyűlésén pénteken Lengyelországban, Poznanban. A közép-kelet-európai régióban az Országos Onkológiai Intézet továbbra is az egyedüli centrum, amely megfelel a szervezet nemzetközi minőségbiztosítási kritériumrendszerének - emelte ki közleményében az ÁEEK.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.