Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Március 17. 10:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Dr Barsi Ernő Alapfokú Művészeti Iskola

Kapuvári néptáncosok fesztiválról fesztiválra

Kapuvári néptáncosok fesztiválról fesztiválra

A Dr. Barsi Ernő Alapfokú Művészeti Iskola és a Kapuvár Néptáncegyüttes sikeresen kezdte a tavaszt.

A kapuvári Cibere-Panica és a mihályi Kis-Platán csoportok közösen vettek részt március 2-3-án az Országos Gyermek Néptáncantológián Székesfehérváron. Az antológiára az ország 7 régiójának legjobb csoportjai juthatnak be a régiós fesztiválokon elért eredményeik és egy szakmai zsűri ajánlása alapján. A Barsi iskolások Velner Klára – Pintér András: Kosaras bál Zselyken című koreográfiával vehettek részt az ország legkiemelkedőbb gyermek néptánc programján. A székesfehérvári Vörösmarthy Színházban megtartott gálaműsor mellett szabadidős programokon, táncházban és néptáncos programokon vettek részt a fiatalok.

Mészáros Eszter és Németh Dávid, a Kapuvár Néptáncegyüttes két táncosa a Nyíregyházán megrendezett „A Kárpát-medencében élek” című szólótánc versenyen korcsoportjukban, hagyományőrző kategóriában 2. helyezést értek el és elnyerték a fesztivál Vándordíját is. A táncosok kapuvári lassú és friss csárdást mutattak be a versenyen.

A VI. Soproni Országos Szólótánc Versenyen is nagyon sikeresen szerepeltek a Barsis néptáncosok. Lurkó kategóriában (alsó tagozatosok) Dombi Patrik figurás táncos és Babos Kíra aranykeszkenős táncos díjat kapott. A Gyermek kategóriában (felső tagozatosok) különdíjat kapott Horváth Nikolett és Varga Ábel. Figurás táncos díjat kapott: Papp Dániel, Boldis Barnabás, Balogh Máté, Csóka Botond, Batári Bendegúz és Pongrácz Balázs. Aranykeszkenős díjat érdemelt ki: Füzi Borbála, Vass Lili, Kreták Luca, Takács Anna, Mészáros Emese és Mátis Fanni. Emellett az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület különdíját (5 napos edzőtáborozás egy tehetségtáborban) is barsis diákok nyerték el, Mészáros Emese és Batári Bendegúz.

A gyermekeket felkészítő pedagógusok és asszisztensek: Csitei Gábor, Südi Tamásné, Fodor Krisztián, Ruzsinszky Emma, Németh Dávid, Mészáros Eszter.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

Milyen ügyeket intézhet a Pannon-Víz Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán keresztül?

Gyors és kényelmes ügyintézés telefonon.

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.