Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Szeptember 21. 07:00, péntek | Helyi
Forrás: Pannon-Víz Zrt

Kapuvári Pannon-Víz dolgozók az országos versenyen

Kapuvári Pannon-Víz dolgozók az országos versenyen

Ők képviselték a céget a z országos víziközmű szerelőversenyen.

Szakmai tudásukról tettek tanúbizonyságot a Pannon-Víz Zrt. vízszerelői a Magyar Viziközmű Szövetség XVII. országos szerelőversenyén. A Fertő tavi vízitelepen illetve Sopronban megrendezett vetélkedőn idén a Kapuvári Üzemmérnökség munkatársai indultak: Bognár Lajos, Böcskei Balázs, Horváth Lajos és Sipőcz Zoltán.

A szerelési feladat első részét egy öntvény (göv) és műanyag (KPE) csövekből álló vízvezeték hálózaton kellett végrehajtani - mondta Csongrádi Zoltán, a Pannon-Víz Zrt. műszaki igazgatója.

A rendezők - idén a Soproni Vízmű - minden évben kitalálnak valamilyen nehezítést, valami különlegességet, hogy ne csak „csavarhúzó-olimpiáról” , hanem komoly szakmai kihívásról legyen szó. Most a műanyag csövön kellett egy rejtett hibát észrevenni és javítani. Ezután megfúrással kellett kialakítani egy vízbekötést. Ezt ikresíteni kellett, és egy tűzcsap beépítése zárta a sort. Szerelésben leggyorsabbak az érdiek voltak. A Pannon-Víz csapata a csőmegfúrásnál időt vesztett, ez lassabban ment. A verseny elméleti részét sikeresen teljesítették, a legjobbak közt végeztek. Összesítésben, a középmezőnyben, a tizenegyedik helyen zárta a versenyt a Pannon-Víz csapata. Az Érdi és Térsége Vízmű (ÉTV) csapata nyert, második helyen a kaposvári, harmadikon pedig a fővárosi vízmű szerelői végeztek.

A pannon-vizes csapat elnyerte a Kristály Kft. különdíját, melyet az Isiflow szerszámok szakszerű használatáért ajánlottak fel. Különdíjat kapott még a kapuvári Bognár Lajos, a legjobb harminc év fölötti versenyzők közül.
Minden résztvevőnek gratulálunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.