Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Április 08. 05:01, hétfő | Belföld
Forrás: police.hu

Két kamionos is leszerelte a rendszámot, hogy ne kelljen útdíjat fizetnie

Két kamionos is leszerelte a rendszámot, hogy ne kelljen útdíjat fizetnie

Szabálytalan kamionosokkal szemben intézkedtek az M1-esen a győri rendőrök.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság rendőri állománya a közrend és a közbiztonság, valamint a közlekedésbiztonság fenntartása érdekében, folyamatos ellenőrzéseket végez az autópálya megyei szakaszán. Április első hetében is kiemelt figyelmet fordítottak a rendőrök a balesetek megelőzése érdekében a tehergépjárművek szabálytalan előzéseinek, a leállósáv indokolatlan használatának visszaszorítására, a teherszállítási és vontatási szabályokat megszegők, valamint az ittas, vagy bódult állapotban vezetők kiszűrésére is.

Ennek keretében intézkedtek a megyei Forgalomellenőrző Alosztály rendőrei - a Nemzeti Adó- és Vámhivatal kollégáinak jelzése alapján - április 4-én és 5-én két román állampolgárságú kamionsofőrrel szemben. Mindketten eltávolították a kamionjuk első rendszámtábláját azzal a céllal, hogy az útdíjfizetést ellenőrző kamerák által a gépjárműjük azonosíthatatlanná váljon.

A két férfit a rendőrök elfogták és az illetékes Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket, egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.