Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Augusztus 31. 13:00, hétfő | Helyi
Forrás: facebook

Két keréken a csornai elkerülőn

Két keréken a csornai elkerülőn

Csatlakozz te is! Többet nem bicajozhatsz ott!

Érdekes kezdeményezésre bukkantunk a legnagyobb közösségi portálon. Facebook bejegyzése szerint Dr Czumbil Norbert neurológus orvos és triatlonos mint ötletgazda kezdeményezte a Nif Zrt-nél, hogy a rövidesen sorra kerülő átadás előtt egyszer (és utoljára) kerékpárosok is használhassák az M86 csornai elkerülő szakaszát. A kezdeményezés sikerrel járt. A legfrissebb bejegyzés így szól:

"Kedves barátaim, ismerőseim, csornaiak és környékiek, távolabbiak!A Nemzeti Infrastruktura Fejlesztő Zrt. engedélyezte az elkerülőn való kerekezést, közös-csoportos formában, egyszeri alkalommal. 2015. 09. 05.én szombaton 16 órai indulással szeretettel várok mindenkit egy közös útra. Gyülekező a csornai termálfürdő parkolójában, innen indulunk a 86-oson a körforgalomig, majd fel az elkerülőre. Átlagos kerékpáros tempóban közlekedve megkerüljük Csornát Szilsárkányig ( kb. 10 km oda és vissza, össz. 20 km, mivel nem mértem, nem tudom pontosan). Mint pályabejárók mi leszünk az első és utolsó bringások az úton, ugyanakkor az első, igaz még nem hivatalosan elismert közlekedők is. Most az egyszer biciklizhetsz az új út közepén! Kérek mindenkit, legyen sisakja, "látható" ruhája. Sisak nem kötelező, csak javasolt, én mint triatlonos nem érhetek a bringához, amíg nem vagyok bekötve.

A KRESZ szabályok betartása kötelező, a termáltól az elkerülőig (majd vissza is) való haladás közforgalmú úton történik! Ez nem egy verseny, és ismét írom-csak közösen mehetünk fel az elkerülőre.

A fenti volt a részvételi szabályzat, ugyanakkor részvételed saját felelősségre történik, ha velünk tartasz, akkor ezeket elfogadod.
Jó lesz, ha először bringás megy az elkerülőn és nem kamion!
Ha kérdésetek van, hozzászólást javaslok!
Várlak Benneteket!
dr. Félkezü Norbert Czumbil
Osszátok meg, neten, szóban és cselekedettel!"

Eddig tartott a bejegyzés. Nagyon szívesen osztottuk meg mi is olvasóinkkal ezt a remek kezdeményezést. Reméljük, fotókat, élménybeszámolót is kapunk majd az együtt kerekezőktől, amit szintén szívesen közreadunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.