Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Január 25. 16:00, péntek | Helyi
Forrás: KApuvár Castrum SC

Kovács Csaba példát mutatott a gyerekeinek és a sporttársaknak

Kovács Csaba példát mutatott a gyerekeinek és a sporttársaknak

47 évesen lépett a mesterek közé

Még 1987 őszén, 15 esztendősen lépett Kovács Csaba a Kyokushin útjára, és a most 47 esztendős édesapa a Shinkyokushin Harcművész Szövetség Dankollégiuma előtt bizonyította tudását a hétvégén Cegléden, ahol a közel három órás technikai vizsgát követően 10 versenyküzdelmet is bevállalva érdemelte ki teljesítményével a fekete övet.

Kovács Csaba 15 évesen kezdett karatézni, a Kapuvári Lakótelepi SE-ben (ma már Castrum SC Kapuvár). Versenyzett, vizsgázott, és keményen edzett az akkori válogatott versenyzőkkel. Utoljára 1997-ben tett övvizsgát 1 kyura (barna öv), majd a munka és a család az építőipar fele sodorta a fiatal szakembert.

2010-ben, 11 esztendős fiával újra megjelent az edzőteremben, és karate ruhát öltött. Fiát később lánya is követte az edzéseken, ahol a családapa példamutatóan edzett gyermekeivel, és küzdőpartnerként segítette a Castrum fiataljait a versenykészülésekben. 1997 után 22 évvel bizonyította tudását Cegléden az SHSZ Dankollégiuma előtt, ahol kiérdemelte teljesítményével az 1. Dan fokozatot.

- Az ausztriai építőiparban végzett munka után fáradtságtól elgyötörten, de elszántan igyekeztem példát mutatni gyermekeimnek kitartásról, és kemény munkáról.– nyilatkozta Kovács Csaba, a Castrum legújabb fekete öves mestere. A Castrum elnökségi tagjaként részt veszek az egyesület munkájában, és a gyerekekkel közösen építjük a termet. Nekem a karate és az edzőtársak az életem szerves része, ami kizökkent a szürke hétköznapok világából. Nagyon örülök, hogy most télen szerveztek a mesterek danvizsgát, mert így végre sikerült bevállalnom a megmérettetést, amin munkám miatt nyáron sosem tudtam volna részt venni. Óriási büszkeség tölt el, hogy 47 évesen is feltudtam venni a harcot a fiatalokkal, és teljesíthettem ezt a nem mindennapi erőpróbát, hogy a mesterek közé léphessek!

Ugyanezen a hétvégén zajlott az SHSZ Nemzeti Válogatottjának 3 napos alapozó edzőtábora, ahol a Castrumból, Pantelics Bence, Bán Lili és Csonka Lili is együtt készülhettek közel 70 társukkal a 2019-es versenyekre. Így a fekete öves vizsgához szükséges versenyküzdelmekhez is biztosítva voltak a megfelelő ellenfelek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 13:00, kedd | Helyi

Nevező csapatokat várnak a szili majális focikupájára

III. Mesevár Kupa

2024. Április 23. 09:00, kedd | Helyi

Átadták a Csornai Járásbíróság felújított épületét

Az épületben 1928 és 1976 között már működött bíróság.

2024. Április 22. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten 63 eseményhez vonultak a megyei hivatásos tűzoltó egységek

A 16. héten történt.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A Kerényi György Művészeti Iskola felvételi tájékoztatója

Három tanszakon: zene, képzőművészet, néptánc várják a jelentkezőket.