Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. November 07. 13:02, szerda | Belföld
Forrás: mti

Még be lehet nyújtani a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjpályázatokat

Még be lehet nyújtani a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjpályázatokat

November 13-ra módosul a Bursa Hungarica felsőoktatási önkormányzati ösztöndíjpályázat benyújtási határideje a felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár döntése alapján.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: a Bursa Hungarica felsőoktatási önkormányzati ösztöndíjrendszer célja - az esélyteremtés érdekében - a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőoktatásban való részvételének támogatása.

Az ösztöndíjpályázatra azok a hátrányos szociális helyzetű fiatalok jelentkezhetnek, akik a 2018/2019-es tanévben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolások, vagy felsőfokú végzettséggel nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe még felvételt nem nyert érettségizettek, és a 2019/2020-es tanévtől felsőoktatási intézmény teljes idejű alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőoktatási szakképzésben kívánnak részt venni - ismertették.

Nem részesülhet ösztöndíjban az a pályázó, aki a Magyar Honvédség és a rendvédelmi feladatot ellátó szervek hivatásos és szerződéses állományú hallgatója, doktori (PhD) képzésben vesz részt vagy kizárólag külföldi intézménnyel áll hallgatói jogviszonyban és/vagy vendéghallgatói képzésben vesz részt.

A pályázat beadáshoz a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerben egyszeri pályázói regisztráció szükséges, amelynek elérése: https://bursa.emet.hu/paly/palybelep.aspx. Azok a pályázók, akik korábban már regisztráltak, a meglévő felhasználónév és jelszó birtokában léphetnek be az EPER-Bursa rendszerbe.

Az önkormányzatok 2018. december 13-ig bírálhatják el a benyújtott pályázatokat - közölte a szaktárca.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.