Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Május 23. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: saját forrás

Milyen legyen, hogy nézzen ki Csorna?

Milyen legyen, hogy nézzen ki Csorna?

Lakossági fórum a településkép védelméről

A településkép védelméről szóló törvény értelmében a településkép védelme a település vagy településrész jellegzetes, értékes, illetve hagyományt őrző építészeti arculatának és szerkezetének - az építészeti, táji érték és az örökségvédelem figyelembevételével történő - megőrzését vagy kialakítását jelenti. E törvény célja a hazai városok és községek sajátos településképének védelme és alakítása. Október elsejéig a településeknek helyi rendeletben kell meghatározniuk a településkép védelmének elemeit.

A településképi rendelet négy területre vonatkozó követelményeket fogalmazhat meg. Szabályozhatja az építmények településképhez való illeszkedését biztosító anyaghasználatát, tömegformálását, homlokzati kialakítását és a zöldfelületek kialakítását. Meghatározhat településképi szempontból kiemelt területeket. Védetté nyilváníthat a helyi építészeti örökség szempontjából épületeket és területet, vagy megszüntetheti a védelmet. Szabályozhatja a reklámok, reklámhordozók, cégérek és egyéb műszaki berendezések elhelyezését és alkalmazását.

A törvény azt is előírja, hogy az önkormányzat biztosítson széleskörű tájékoztatást a településképi követelményekről, ezzel elősegítve a településkép védelmének és alakításának eredményes érvényesülését az építmények tervezése és kivitelezése során.

A fentiek értelmében Csorna Város Önkormányzata 2017 május 25-én csütörtökön 16 órától lakossági fórumot tart a településképi rendelet előkészítésével kapcsolatban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei