Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Szeptember 22. 16:00, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Nyílt nap a kapuvári tűzoltóságon

Nyílt nap a kapuvári tűzoltóságon

Lelkes és kíváncsi vendégei voltak a kapuvári tűzoltóknak.

A hagyományokhoz híven ebben az évben is megrendezték szeptember 20-án a katasztrófavédelem és a tűzoltóság munkáját bemutató rendezvényt a kapuvári laktanyában.

A programokra előzetesen hatszáz gyermek és fiatal jelezte részvételét, melyen a rossz idő ellenére is közel háromszáz óvodás és iskolás vett részt nevelőik kíséretében. A rossz időben szívesen ültek le a legkisebbek tűzoltó autókat színezni, rajzolgatni. A lelkes és kíváncsi gyerekek nehezen tudták eldönteni, hogy a kiállított és bemutatott eszközök közül melyiket tekintsék meg elsőként, melyiket próbálják ki és hol készüljenek a fényképek. A forgószínpadszerűen berendezett bemutatón megismerkedhettek a hivatásos tűzoltók egyéni védőfelszereléseivel, a beavatkozásokon használt tűzoltási- és műszaki mentési eszközökkel, a veszélyes anyagokkal kapcsolatos balesetek esetén alkalmazott felszerelésekkel és gépjárművel, valamint a tűzoltó gépjárművekkel és különleges szerekkel is.

A legnagyobb sikert a műszaki mentési bemutató aratta, amelynek keretében egy használaton kívüli gépjárművön mutatták be a tűzoltók, hogy a valóságban egy közlekedési baleset során hogyan szabadítják ki a beszorult személyeket.
Minden résztvevő élményekkel gazdagon tért haza!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!