Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Július 24. 09:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Könyvtár Városi

Olvasótábor Kapuváron - fotókkal

Olvasótábor Kapuváron - fotókkal

Kreatívak voltak a gyerekek

Az olvasótábor tagjait Ruska Mónika tanítónő zenés műsorral köszöntötte. Mónika gitárzene kíséretében adta elő klasszikus és kortárs gyermekköltők megzenésített verseit.



Az előadás jó hangulatban telt. Aztán a gyerekek megismerhették a könyv- és könyvtárhasználat ismereteit. Betekintést nyerhettek távoli kultúrák írás- és könyvtártörténetébe. Ismereteket szerezhettek Mátyás király könyv- és könyvtárkultúrájából.

A következő napon a környezetszennyezésről volt szó, megtudhatták a gyerekek mik azok a források amelyek a levegőt, vizet és a talajt szennyezik. Szó volt a szelektív hulladékgyűjtésről, üvegházhatásról, szmogról és a környezetvédőkről. A közlekedéstörténet című foglalkozáson lehetőség volt megismerni a vízi-, légi- és szárazföldi közlekedési eszközök fejlődését a különböző történelmi korszakokban.

A tenger élővilága című órán sok- sok érdekességet tudtak meg a tengerek állatvilágáról. A gyerekek sok- sok verset tanultak a kortárs és klasszikus költők gyermekverseiből. Szó volt a Kapuvár környéki népmesékről, és sárkányos népmesékről egyaránt.


Könyvtárunk lehetőséget biztosított kreatív foglalkozások megtartására is.

Valamint a gyerekek kipróbálhatták magukat ügyességi- és társasjátékokban is.


A fennmaradó két napban Európa és a világ különleges fáit ismerhették meg könyvek segítségével. Az idegenvezető kerestetik játékban kis csoportokban Magyarország egy – egy híres épületét mutathatták be. A barokk stílus című foglalkozáson megismerhették a barokk stílusjegyeit, milyen célból jött létre. Ismereteket gyűjthettek híres barokk kastélyokról és templomokról, valamint megtudhatták milyen hatással volt a barokk a kortárs művészetekre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.