Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Július 19. 09:43, szerda | Bulvár
Forrás: mti

"Öngyilkos lett és megfulladt” egy biztonsági robot egy washingtoni bevásárlóközpontban

Beleborult az egyik nyilvános szökőkútba és "megfulladt" egy robot biztonsági őr a héten az egyik washingtoni bevásárló- és irodakomplexumban.

A hétfői esetről az épületben dolgozó Bilal Farooqi tett közzé fotót a Twitteren. A képen az látható, ahogy két férfi próbálja kimenteni a vízből a gépet.

"Repülő autókat ígértek, ehelyett itt vannak nekünk az öngyilkos robotok" - írta a férfi bejegyzésében.

Az érintett robot egy Knightscope K5, amelynek az a feladata, hogy járőrözzön a georgetowni Waterfront komplexumban. A Csillagok háborúja filmekből ismert R2D2-t idéző biztonsági robot nagyjából másfél méter magas és 136 kilogramm.

A rakéta alakú szerkezet pörög, forog és fütyül, miközben a bűnt üldözi az épület folyosóin. A K5-öket gyakran alkalmazzák bevásárlóközpontokban és irodákban szerte az Egyesült Államokban.

A hétfői esetről készített felvétel futótűzként terjedt az interneten.

Nem ez az első eset azonban, hogy egy Knightscope robot bajba kerül. Áprilisban egy részeg férfi döntött fel egyet a Szilícium-völgyben, egy évvel korábban pedig Kaliforniában egy robot lökött fel egy 16 hónapos gyereket és áthajtott rajta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.