Városlista
2018. október 23, kedd - Gyöngyi

Hírek

2018. Augusztus 09. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Csorna Városi Művelődési Központ

Pankastic koncerttel zárul a Zenepavilon koncertsorozata

Pankastic koncerttel zárul a Zenepavilon koncertsorozata

Eredeti stílusuk, melyet Django-Popnak neveztek el, a boldog békeidők jazz-es hangzásvilágát ötvözi a modern pop- és világzene egyediségével.

A Pankastic már fennállásának első éve után kimagasló sikereket ért el. Üde színfoltként tűntek fel a magyar könnyűzenei palettán. A zenekar a legelső napoktól kezdve gyümölcsöző munkát folytat Kálmán Tamás zeneszerző és dalszövegíróval, aki több neves hazai előadó slágerét is jegyzi. Eredeti stílusuk, melyet Django-Popnak neveztek el, a "boldog békeidők" jazz-es hangzásvilágát ötvözi a modern pop- és világzene egyediségével. A zenekar énekesnője Pálmai Panna, akit eredeti hangszíne mellett a közönséget minden alkalommal felpezsdítő derűs előadásmódja jellemzi.

A zenekar sikere már az első percben sem volt kérdés, hiszen bemutatkozó koncertjük a Budapest Jazz Club színpadán teltház előtt zajlott. Legelső rádiós slágerük, a „Tavasz, nyár, ősz, tél” a Petőfi Rádióban debütált.

2015 újabb sikereket jelentett a zenekarnak, hiszen "A Dal" című műsorba beküldött „Kicsi a világ, de nagy világ” című szerzeménnyel több, mint háromszáz nevező közül bekerültek a legjobb harminc közé, majd a második fordulóba is továbbjutottak.

Még ebben az évben a zenekar első kislemeze is megjelent. Az album turnéja január 20-án a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében zárult 1.400 néző előtt, ahol a Pankastic saját szerzeményeit a Budafoki Dohnányi Zenekarral adta elő, olyan neves előadók mellett, mint Hajós András, Szirtes Edina Mókus, Micheller Myrtill és a francia-kanadai Tcha Badjo zenekar.

Az együttes többször aratott hangos sikert külföldön is. Első nagylemezüket a MOM Kulturális Központban mutatták be. A csapat nagy sikerrel szerepelt a Cziffra Fesztiválon, valamint 2017 júniusában a Nouvelle Vague zenekar előtt a Gere Jazz Fesztiválon. A Pankastic rendszeresen koncertezik budapesti és vidéki klubokban is.

Augusztus 10-én pénteken 20 órától lépnek fel Csornán a Zenepavilonban. A belépés ingyenes.

A zenekar tagjai
Pálmai Panna - Ének
Kardos Dániel - Gitár
Lombos Pál - Nagybőgő
Vázsonyi János - Szaxofon
Csurkulya József - Cimbalom
Nagy Zsolt - Dob

Ezek érdekelhetnek még

2018. Október 22. 10:48, hétfő | Helyi

A nyomozók a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához

Pénzt és telefont lopott.

2018. Október 21. 10:00, vasárnap | Helyi

A szabadban is inkább gyűjtse, ne gyújtsa!

Komposztáljon, vagy vigye a hulladékudvarba!

2018. Október 20. 15:21, szombat | Helyi

A családon belüli erőszakról

Ne engedj az erőszaknak! Kérj segítséget!

2018. Október 19. 16:00, péntek | Helyi

Második lett a járőrversenyen a Hunyadi csapata

Kitettek magukért a rendvédelmisek.