Városlista
2019. május 23, csütörtök - Dezső

Hírek

2018. Augusztus 09. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Csorna Városi Művelődési Központ

Pankastic koncerttel zárul a Zenepavilon koncertsorozata

Pankastic koncerttel zárul a Zenepavilon koncertsorozata

Eredeti stílusuk, melyet Django-Popnak neveztek el, a boldog békeidők jazz-es hangzásvilágát ötvözi a modern pop- és világzene egyediségével.

A Pankastic már fennállásának első éve után kimagasló sikereket ért el. Üde színfoltként tűntek fel a magyar könnyűzenei palettán. A zenekar a legelső napoktól kezdve gyümölcsöző munkát folytat Kálmán Tamás zeneszerző és dalszövegíróval, aki több neves hazai előadó slágerét is jegyzi. Eredeti stílusuk, melyet Django-Popnak neveztek el, a "boldog békeidők" jazz-es hangzásvilágát ötvözi a modern pop- és világzene egyediségével. A zenekar énekesnője Pálmai Panna, akit eredeti hangszíne mellett a közönséget minden alkalommal felpezsdítő derűs előadásmódja jellemzi.

A zenekar sikere már az első percben sem volt kérdés, hiszen bemutatkozó koncertjük a Budapest Jazz Club színpadán teltház előtt zajlott. Legelső rádiós slágerük, a „Tavasz, nyár, ősz, tél” a Petőfi Rádióban debütált.

2015 újabb sikereket jelentett a zenekarnak, hiszen "A Dal" című műsorba beküldött „Kicsi a világ, de nagy világ” című szerzeménnyel több, mint háromszáz nevező közül bekerültek a legjobb harminc közé, majd a második fordulóba is továbbjutottak.

Még ebben az évben a zenekar első kislemeze is megjelent. Az album turnéja január 20-án a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében zárult 1.400 néző előtt, ahol a Pankastic saját szerzeményeit a Budafoki Dohnányi Zenekarral adta elő, olyan neves előadók mellett, mint Hajós András, Szirtes Edina Mókus, Micheller Myrtill és a francia-kanadai Tcha Badjo zenekar.

Az együttes többször aratott hangos sikert külföldön is. Első nagylemezüket a MOM Kulturális Központban mutatták be. A csapat nagy sikerrel szerepelt a Cziffra Fesztiválon, valamint 2017 júniusában a Nouvelle Vague zenekar előtt a Gere Jazz Fesztiválon. A Pankastic rendszeresen koncertezik budapesti és vidéki klubokban is.

Augusztus 10-én pénteken 20 órától lépnek fel Csornán a Zenepavilonban. A belépés ingyenes.

A zenekar tagjai
Pálmai Panna - Ének
Kardos Dániel - Gitár
Lombos Pál - Nagybőgő
Vázsonyi János - Szaxofon
Csurkulya József - Cimbalom
Nagy Zsolt - Dob

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 23. 16:00, csütörtök | Helyi

Kónyban találkozhat Magyarország legismertebb tévés vadászával

Vadászati élménybeszámoló és kötetlen beszélgetés

2019. Május 23. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze

A legújabb állásajánlatok.

2019. Május 23. 09:00, csütörtök | Helyi

Mihályi közelében felborult egy autó

Telefonhívás terelte el a sofőr figyelmét

2019. Május 22. 16:00, szerda | Helyi

Magyar hősök emlékünnepe Fertőszentmiklóson

Koszorúzás és ünnepi szentmise.