Városlista
2019. február 21, csütörtök - Eleonóra

Hírek

2013. Március 03. 09:45, vasárnap | Helyi
Forrás: Csorna Széchenyi István Körzeti Általános Iskola

Képes vagyok rá!

Képes vagyok rá!

Integráltan oktatott, sajátos nevelési igényű gyermekek mérhették össze képességeiket a csornai Széchenyi István Körzeti Általános Iskola könyvtárában március elsején.

A versennyel azt szeretnénk bizonyítani, hogy ők is sikeresek lehetnek tanulmányi versenyeken, ők is képesek csapatban dolgozni, ők is megmutathatják, hogy többek és jobbak valamiben társaiknál. Ráadásul úgy szeretnénk ezt megmutattatni, hogy figyelemmel vagyunk az életkori sajátosságaikra, nevelési igényeikre, és arra hogy mindezt játékos formában tehessék meg.”- ezen gondolatok jegyében nyitotta meg Kemenesi Ágoston intézményegység-vezető a versenyt. Az első megmérettetés az alsó tagozatosoknak szóló "Törpöljünk együtt Aprajafalván!" csapatverseny volt. Minden csapat rendelkezett egy 8. osztályos „törpsegítővel”, akik befogadó tanulóként segítettek a feladatok megértésében. A feladatok valamennyi képességterületet érintették, sokszínűség jellemezte azokat: Hami muffinjába elrejtett kódefejtéstől a gyógyító „szorzásig”. Első helyezett a lébényi Általános Iskola, második helyezett a csornai Széchenyi István Körzeti Általános Iskola, harmadik helyezett a tápi Általános Iskola tanulói lettek.

Ezután felső tagozatos tanulásban akadályozottak versmondó versenyére került sor, ahol Weöres Sándor verseket szavaltak el a diákok. Az előzetesen meghirdetett rajzversenyre még megyén kívüli iskola is küldött rajzokat, a díjazottakat behívták a versenyre.

Az eredményhirdetésnél a zsűri elnöke Horváth Lászlóné a Kozmutza Flóra EGYMI, Általános Iskola, Speciális Szakiskola igazgatónője, gyógypedagógiai szaktanácsadó köszönte a kezdeményezést a verseny szervezőjének, Termeczky Péternének, hogy ilyen élményekhez juttatta a gyermekeket, és azt kívánta, hogy váljék ebből hagyomány, amihez jövőre még több integráló intézmény kapcsolódik.

Címkék: csorna, iskola

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 21. 16:00, csütörtök | Helyi

Hétfőn lezárják Csornán a Szent István teret a Premontrei Prépostság előtt

Ne rutinból közlekedjenek!

2019. Február 21. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze

A legújabb állásajánlatok

2019. Február 21. 09:00, csütörtök | Helyi

Még egy hónapig akár SMS-ben is kérhető az SZJA bevallás tervezet postázása

Március 18 a határidő.

2019. Február 20. 15:47, szerda | Helyi

Tegnap a csornai és a kapuvári rendőrök is fogtak el körözött személyeket

A rendőrök három férfit és két nőt fogtak el körözés alapján az elmúlt 24 órában Győr-Moson-Sopron megye területén.