Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. December 16. 10:00, vasárnap | Helyi
Forrás: MSZP Rábaközi Szervezet

Segítettek, hogy minél többen részesüljenek a karácsony melegéből

Segítettek, hogy minél többen részesüljenek a karácsony melegéből

Tüzelőanyagot osztott a rászorulóknak az MSZP Rábaközi Szervezete

Magyarországon ma azt látják az emberek, hogy egyre kilátástalanabb az élet. A kormány úgy döntött, hogy a szegényektől elveszi a pénzt, és odaadja a gazdagoknak, a családtagjaiknak, barátaiknak. Emiatt milliók élete lett rosszabb, egyre több a szegény, akik tehették, több százezren külföldre mentek a jobb élet reményében.

Miközben a lakosság drámaian szegényedik, a kormányközeli oligarchák és családtagok elképesztő luxusban tobzódnak, a parlamenti képviselők és kormánytagok fizetése több millió forint lett. Az MSZP országgyűlési képviselői ezt elutasítják. Ezért a nekik járó magasabb fizetést nem veszik fel. A fizetésemelés összegét egy Szolidaritási Alapba fizetik be, amiből a rászorulókat támogatják. Ebből az alapból a Rábaközben élő nélkülözőket is támogatták. Sokan vannak, sok segítségre lenne szükség. Csornán, Kapuváron és Kónyban 20 családnak, 40 embernek adták át az MSZP Szolidaritási Alapjának támogatásából vásárolt tüzelőanyagot összesen 200.000 Ft értékben. Megrendítő volt látni, hogy idős emberek sírták el magukat, hálásak voltak a segítségért.

Rábacsécsényben Papp József és felesége is kapott az adományból (felső kép). A család nehéz körülmények közt él. Az asszony rokkant nyugdíjas, a férje mellette van ápolásin, kettejük havi bevétele összesen 96.000 Ft. A korábbi házukat elvitte a devizahitel, egy rossz állapotú, régóta lakatlan házat vettek meg Rábacsécsényben. Azt próbálják egyre szebbé, komfortosabbá tenni ami erejükből telik. Mint elmondták, mindig dühösen hallgatják a kormányzati dicsekvést a devizahitelesek megmentéséről. Ahogy sok más sorstársukat, őket sem mentette meg senki. Azonban a nehéz helyzetük ellenére folyamatosan jótékonykodnak. Adományokat gyűjtenek, és adják át a rászorulóknak, elsősorban gyerekeknek. Mikor átvették a tüzelő adományt, büszkén mutatták a szobában összekészített csomagokat, amiket ismerősöktől a falubeliektől és környékben élőktől gyűjtöttek 16 rászoruló kisgyerek számára. Bár nekik is szükségük van segítségre, mégsem feledkeznek el mások megsegítéséről.

Ez a fuvar Kapuvárra indult

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei