Városlista
2017. december 14, csütörtök - Szilárda

Hírek

2017. Június 13. 10:00, kedd | Helyi

Szánalmas hazugsággal próbálja elterelni a figyelmet a napelemgyárról a csornai önkormányzat

Szánalmas hazugsággal próbálja elterelni a figyelmet a napelemgyárról a csornai önkormányzat

Az MTI fotóján Áder János és Haidegger Ákos a napelemgyár alapkő letételén.

Az MSZP Rábaközi Szervezet elnökségének sajtóközleménye.

A nem létező KDNP helyben ismeretlen elnökével ostoba hazugságot mondattak ki az egyik helyi médiában, miszerint a csornai MSZP több mint 600 ezer forintnyi, két éves irodabérleti díjjal tartozik az önkormányzatnak. Az állítólagos tartozásról sem egy bérleti szerződést, sem egy számlát, sem egy fizetési felszólítást nem tudtak felmutatni, mert nincs. 2015 januárjában az MSZP a pártoknak adott helyiségekről szóló önkormányzati döntés előtt írásban jelezte, hogy a határozati javaslatban lévő feltételeket nem fogadja el. A testület ennek ellenére elfogadta a javaslatot. Így aztán sem bérleti szerződést nem kötöttünk az önkormányzattal, sem számlát nem kaptunk iroda bérleti díjról két éve. Mi alapján is kaptunk volna? Az elhelyezésünket máshogy oldottuk meg. Ezt az önkormányzat is tudta, mert két éve az új címen levelez velünk.

Miután nemrégiben sajtótájékoztatót tartottunk arról, hogy kétmilliárd forint közpénz eltüntetése után nyomoz az MSZP a csornai „napelemgyár” ügyében, egyszerre előálltak ezzel a pitiáner támadással. Biztos érezték, hogy ez nagyon ciki, ezért olyannal mondatták ki, akinek nincs veszítenivalója. Úgy látszik, a csornai önkormányzat intézmények, valódi feladatok, érdemi költségvetés, térségi szerep és tekintély hiányában ráér ilyen marhaságokkal foglalkozni.

Az önkormányzat menjen csak bíróságra, ha akar. Biztosan jól fogunk szórakozni, ha egy szerződéssel alá nem támasztott, ki nem számlázott úgynevezett „tartozást” akarnak behajtatni.

Mi a csornaiak nevében viszont azt követeljük, hogy most hozzák ide Haidegger Ákost, akivel Áder János letette az alapkövet 2014-ben, és mondja el az igazságot a város nyilvánossága előtt! Mi lesz a napelemgyárral? Hova lett a kétmilliárd forint, amit már megkaptak? Ne titkolózzon, járuljon hozzá ahhoz, hogy az Eximbank nyilvánosságra hozhassa, mennyi állami támogatású hitelt vettek már fel! Mi lett ezzel a pénzzel? Elindul-e a termelés a gyárban? Biztonsági őrön kívül lesz-e ott másnak is munkahelye?

Az igazi kérdéseket mi tettük fel, ezekre válaszoljanak, ez érdekli a csornaiakat!

MSZP Rábaközi Szervezet

Ezek érdekelhetnek még

2017. December 13. 16:00, szerda | Helyi

Tudatosságot igényel a biztonságos játékvásárlás

Ezekre figyeljen, ha jót akar gyerekének

2017. December 13. 13:00, szerda | Helyi

Idei utolsó versenyéről is aranyérmet hozott haza a vitnyédi sportolónő

Kettlebel szlovén nyílt bajnokság

2017. December 13. 10:00, szerda | Helyi

A csornai Hantech Zrt. aktuális állásajánlatai (50. hét)

A Hantech Zrt. Csorna felvételt hirdet az alábbi munkakörökbe:

2017. December 13. 07:00, szerda | Helyi

Nyerhet egy szódagépet a Pannon-Víztől karácsonyra

Karácsonyi Víz-Kvíz