Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. Január 27. 19:45, csütörtök | Helyi
Forrás: Kapuvár Város Önkormányzata

Településkép megújítása Kapuváron

Településkép megújítása Kapuváron

Kapuvár Város Önkormányzata a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében, az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásaként 50 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az egykori Járásbíróság épületének rekonstrukci

Kapuvár Város Önkormányzata a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében, az Európai Unió és a Magyar Államtámogatásaként 50 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az egykori Járásbíróság épületének rekonstrukciós munkálataira. A projekthez a város 11 %-os önrésszel, valamint további közel 3 millió Ft-tal, összesen 9millió forint önrésszel járul hozzá, így biztosítva a kapuvári települési környezet megújítását, valamint egy vonzó településkép kialakítását. Az építési munkálatok 2011 januárjában kezdődtek meg.

Az épületben jelenleg különböző funkciók kapnak helyet, amelyek mind közigazgatási, közösségi, kistérségi szempontból meghatározóak a településen és környékén élő emberek részére. A közigazgatási irodákba érkező ügyfeleken túl közel 230 gyermek jár az itt működő művészeti iskolába. Az épület falai vizesednek, tetőfedése elavult, homlokzata több helyen megromlott és az omladozó vakolat miatt balesetveszélyessé vált, így az épület külső felújítása időszerűvé és indokolttá vált.A projekt közvetlen célja az épület állagának megóvása, jobb energetikai jellemzőkkel rendelkező, alacsonyabb karbantartási és javítási költségeket igénylő biztonságos épület kialakítása, a városkép megújítás.

A projekt részét képezi az épület közvetlen külső felújítása, melynek keretében megvalósul a homlokzati vakolat javítása, festése, a lábazat helyreállítása, a nyílászárók cseréje, a tetőszerkezet megerősítése, cseréje, valamint a falátvágásos vízszigetelés. A jelen felújítást követően az épület hátsó bejáratánál az akadálymentes megközelítés is biztosítottá válik. Ezen felújítások a támogatási összegből, valamint a város önrészéből valósulnak meg. A beruházás II. ütemében valósul meg az udvar és az épület környezetének tereprendezése, térburkolása, melyet az önkormányzat saját forrásból, a projekten kívül valósít meg.

A közeljövőben megvalósuló felújítások közvetlen hatással vannak a lakossági elégedettség növekedésére, valamint a társadalom bizalomszintjére, hisz egy olyan épület felújítása fog megvalósulni, amely fontos szerepet játszik a város életében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.