Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Január 06. 11:09, vasárnap | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Tinédzserek haltak meg egy lengyelországi szabadulószoba tüzében

Tinédzserek haltak meg egy lengyelországi szabadulószoba tüzében

Öt tinédzserkorú lány vesztette életét, egy férfi pedig megsebesült pénteken egy szabadulószobában kitört tűzvész következtében az észak-lengyelországi Koszalinban.

A tűz egy kétszintes házban keletkezett délután öt óra tájban. A zárt szabadulószobában bekövetkezett haláleseteket azután fedezték fel, hogy a tűzoltók elfojtották az épületben a lángokat.

Mint utólag kiderült, a szabaduló játékban résztvevő, még ki nem szabadult lányok szénmonoxid-mérgezésben lelték halálukat. Mindegyikük tizenöt éves volt, egyikük születésnapját ünnepelték. Egy huszonöt esztendős férfit – aki a tűzvész idején az épületben tartózkodott – égési sérülésekkel kórházba szállították. A nyomozók nem tudták rögtön kihallgatni őt az eset körülményeiről.

Joachim Brudzinski lengyel belügyminiszter a tragédia után utasítást adott arra, hogy az ország egész területén tűzvédelmi riasztóberendzéseket szereljenek fel a szabadulószobákkal rendelkező helyiségekben. Bejelentette, hogy a minisztérium pénzsegélyben részesíti az áldozatok családjait.

Andrzej Duda államfő és Mateusz Morawiecki miniszterelnök külön-külön Twitter-bejegyzésben fejezte ki részvétét a tragédia miatt az áldozatok hozzátartozóinak.
Piotr Jedlinski koszalini polgármester vasárnapra gyásznapot hirdetett a városban. Lemondták a kulturális eseményeket, és Edward Dajczak püspök déli 12 órakor szentmisét mutat be a koszalini székesegyházban az áldozatokért és családjaikért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.