Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Április 11. 16:02, csütörtök | Külföld
Forrás: mti

Többen meghaltak egy vonatbalesetben Közép-Kínában

Többen meghaltak egy vonatbalesetben Közép-Kínában

Kisiklott és egy lakóházba csapódott egy bauxitot szállító tehervonat a Kína középső részén fekvő Honan tartományban szerdán késő este; a balesetben négyen életüket vesztették, két embert pedig még keresnek

– közölték a hatóságok csütörtökön. A New York-i tőzsdén is jegyzett Aluminum Corporation of China (CHALCO) tulajdonában lévő tehervonat felborult, miután becsapódott a lakóházba - derül ki a Kungji város hivatalos nyilatkozatából.

A balesetben elhunyt négy ember holttestét csütörtökön találták meg, miután a helyi önkormányzat 200 embert, két emelőgépet és hat mentőkocsit irányított a helyszínre a mentési munkálatokhoz.

A 25 vagonból álló, 2350 tonnás tehervonat vagononként 60 tonna áru szállítására volt alkalmas, és a baleset idején egy 22 kilométer hosszú, kifejezetten bauxit szállítására kialakított iparvágányon haladt, amelyet egyelőre ideiglenesen le is zártak.

Címkék: baleset, kína, vonat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.