Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Április 20. 07:26, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Viharos szél és hófúvás miatt is riasztás van érvényben

Viharos szél és hófúvás miatt is riasztás van érvényben

A sok csapadék miatt már nem, de a viharos szél és a hófúvás veszélye miatt továbbra is első- és másodfokú figyelmeztetések, riasztások vannak érvényben az országban.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök reggeli, az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írták: a Dunántúlon és a keleti országrészben is viharossá fokozódik szél. A Dunántúl nyugati részén 90-100 kilométer/óra közötti lökések is előfordulhatnak.

A viharos szél miatt Vas és Zala megyében van érvényben másodfokú figyelmeztetés. Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Veszprém megyében elsőfokú a figyelmeztetés.

A Bakonyban a viharos szél nagyobb területen okozhat hófúvást. Emiatt Vas és Zala megyében másodfokú, Veszprém megyében elsőfokú a figyelmeztetés. Ezeken a területeken továbbra is hótorlaszokat emel a szél.

Csütörtök estétől mérséklődik majd a légmozgás, addig 20 milliméternél kevesebb, vegyes halmazállapotú csapadékra lehet számítani. A Tiszántúlon leginkább eső, másutt eső, havas eső, hó egyaránt valószínű. A magasabban fekvő helyeken főként havazás várható. Síkvidéken a lehulló hó olvad vagy elolvad. A Dunántúli- és az Északi-középhegység vonulatain újabb 5-15 centiméter friss hó valószínű.

Csütörtökön a nap második felében inkább már csak az Alföld déli részén és a Dunántúl délkeleti megyéiben lehet számottevő mennyiségű vegyes csapadék (a Mecsekben tapadó hó) - írták.

A hőmérséklet délután 3-9 Celsius-fok között valószínű, késő estére 1-4 fok közé hűl le a levegő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.