Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Május 28. 08:30, szombat | Belföld
Forrás: mti

Virtuózok - Megvan a kilenc döntős

Virtuózok - Megvan a kilenc döntős

Megvan a közmédia Virtuózok elnevezésű ifjúsági komolyzenei tehetségkutató versenyének kilenc döntőse - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóirodája pénteken este az MTI-vel.

A döntőbe kerülésről az ötfős szakmai zsűri döntött, de a jövő heti élő finálé végső eredménye és az, hogy ki lesz 2016 Virtuóza, már kizárólag a nézők szavazatain múlik.

A kicsik korcsoportjában Patkós Mariann hárfán, Kelemen Gáspár hegedűn, Holozsai Eszter fuvolán játszott; a győztes Holozsai Eszter.

A tinik mezőnyében Kiss Benedek Máté furulyán, Li Canqi zongorán és Kökény Tamás nagybőgőn adott elő műveket; a zsűri választása Kökény Tamásra esett.

A nagyok mezőnyében hegedűn Jakab Roland Attila és Váradi Gyula, zongorán Váradi László játszott; a győztes Váradi Gyula.

Egy hét múlva a három ma esti első helyezett versenyezhet a Virtuózok fődíjáért a döntőben: 2016-os év Virtuóza 12 millió forintot nyer majd, és felléphet az Egyesült Államokban.

A finálét a Duna és a Duna World élőben közvetíti június 3-án 20 óra 30 perctől.

A közönség a döntő végétől szavazhat kedvencére az ingyenes applikáción, valamint SMS-ben a 06-20/30/70-44-22-999-es telefonszámokon.

A Virtuózok Magyarország első komolyzenei tehetségkutató műsora, amely 2014-ben indult el a közmédiában. Ebben a műsorban a hagyományos tehetségkutatókkal szemben kizárólag a klasszikus zenei képzettség, hangszeres vagy énektudás és tehetség számít.

A tehetségkutatás mellett a Virtuózok továbbra is azt tartja alapvető céljának, hogy minél szélesebb körben megismertesse és
megszerettesse a klasszikus zenét a nézőkkel.

A Virtuózokba három korcsoportban lehetett nevezni: 6 és 12 év között, 13 és 17 év között, illetve 18 és 23 év között. Az énekeseknél 28 év a felső korhatár.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.