Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Szeptember 26. 05:00, szombat | Külföld
Forrás: Baranyi László, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: pixabay

Romániában hatévnyi nyugellátásra jogosító szolgálati idő megvásárlását tették lehetővé

Romániában hatévnyi nyugellátásra jogosító szolgálati idő megvásárlását tették lehetővé

Romániában maximum hat évnyi nyugellátásra jogosító szolgálati idő \"megvásárlását\" tették lehetővé a nyugdíjjárulék utólagos befizetésével.

A bukaresti kormány erről elfogadott sürgősségi rendeletét pénteki sajtóértekezletén ismertette Ionel Danca, a miniszterelnöki kabinet vezetője.

Az öregségi nyugdíjkorhatatárt betöltött személyek, akik nem rendelkeznek - vagy nem tudják bizonyítani, hogy rendelkeznek - a tejles nyugellátáshoz szükséges 35 éves, vagy a résznyugdíjhoz szükséges minimális szolgálati idővel, befizethetik a hiányzó (de hat évnél nem hosszabb) időszaknak megfelelő nyugdíjjárulékot az országos bruttó minimálbérnek megfelelő szinten.

"A köznyelvben ezt úgy mondanánk, hogy a nyugdíjas korú személyek megvásárolhatják régiségüket" - idézte az Agerpres hírügynökség a kabinetvezetőt.

A szolgálati idő megszerzését célzó hiányzó járulékot egy összegben, vagy 2021 augusztus 31.ig havi részletekben törleszthetik az érintettek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.