Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Március 07. 10:13, csütörtök | Helyi
Forrás: saját forrás

A mai nap is dugóval kezdődött Csorna belvárosában

A mai nap is dugóval kezdődött Csorna belvárosában

Műszaki hibás kamion akadályozza a forgalmat.

Most nem útfelújítás, hanem műszaki hibás kamion miatt dugult be Csorna belvárosa. A kora délelőtti órákban a 85-ös főúton Győr felé haladva a Korona Center előtt a forgalomirányító jelzőlámpák alatt elakadt egy kamion a belső sávban. Ezzel sikerült azonnal komoly dugót okozni a városban, ami mostanra nyugodtan nevezhető közlekedési káosznak. A városközponton áthömpölygő óriási forgalom a rengeteg kamionnal egy ilyen esetben feltorlódik, és gyorsan bedugul a gimnázium előtti körforgalom is, és ezzel gyakorlatilag minden közlekedési irány le is zárul.

Az ilyen torlódások nem csak a városon áthaladó forgalmat akadályozzák, hanem sokszor szinte lehetetlenné teszik a forgalmat Csorna északi és déli része közt. Aki ilyenkor akar átjutni a főúton, annak türelmesnek kell lennie.

Ezek a helyzetek is bizonyítják, hogy mekkora szüksége van Csornának az elkerülő útra. A második jogerős építési engedélyt is kiadta az állami közlekedési hatóság 2010 márciusában, mégis azóta csak politikusi nyilatkozatokat olvasgatunk egyre fantasztikusabb határidőkről, de az építés 3 éve el sem kezdődött. Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő legutóbbi nyilatkozata szerint az idén állítólag megkezdik az építést, és a képviselő szerint jövő nyárra be is fejezik. Ez csodálatosan gyors munka lenne, hiszen egy ekkora beruházás, amelynek során 17 műtárgyat (alul- és felüljárókat)kell megépíteni, sajnos több évig is eltart. Ennyi időhúzás után felesleges illúziókat táplálni a csornaiakban. Ők azt várják, hogy kezdődjön végre el az elkerülő út építése, mert akkor biztosak lehetnek abban, hogy egyszer csak be is fejeződik. Addig meg tűrnek, mint ma.

Címkék: csorna, közlekedés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?

2024. Május 02. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Május 02. 09:00, csütörtök | Helyi

Az időjárás kedvez a közeledő szúnyoginváziónak

Mi a teendő a ház körül?

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!