Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Június 28. 14:30, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Áder elfogadta az izraeli elnök meghívását a Wallenberg-megemlékezésre

Áder elfogadta az izraeli elnök meghívását a Wallenberg-megemlékezésre

Szerdán kapott hivatalos meghívót Áder János köztársasági elnök az izraeli államfőtől a jeruzsálemi Raoul Wallenberg-megemlékezésre. Áder János - aki erről az InfoRádiónak nyilatkozott - elfogadta a meghívást és nagy várakozásokkal tekint a találkozó elé.

Az államfő - az InfoRádió Aréna című műsorának adott, teljes terjedelmében csütörtök este hét órától hallható interjújában - elmondta, ott lesz a megemlékezésen, és nagy várakozással tekint a tárgyalás elé Simon Peresz izraeli államfővel.
"Miután köztársasági elnökként vállaltam a Wallenberg-év fővédnöki tisztét, mi sem természetesebb, mint hogy ezt a felkérést elfogadom" - fogalmazott az államfő a rádió honlapján délután közzétett interjúrészlet szerint.
A Wallenberg-megemlékezést júliusban, a zsidómentő svéd diplomata születésének századik évfordulóján rendezik Jeruzsálemben. A The Jerusalem Post című izraeli lap vasárnap azt írta, hogy az izraeli parlament elnöke visszavonta az Országgyűlés elnöke meghívását, mert Kövér László részt vett a Nyirő József "nácibarát író" emlékére tartott rendezvényen.
Veress László, a házelnök kabinetfőnöke ugyanezen a napon azonban közölte, hogy Kövér László néhány nappal korábban, a szokásos diplomáciai csatornákon keresztül jelezte: szervezési okok miatt nem ő, hanem Áder János képviseli majd Magyarországot az izraeli megemlékezésen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.