Városlista
2020. január 29, szerda - Adél

Hírek

2018. Június 05. 12:01, kedd | PR

Igen, létezik az ingyenes nyelvvizsga!

Igen, létezik az ingyenes nyelvvizsga!

Túl jól hangzik, hogy nem kell több tízezer forintodba kerülnie a nyelvvizsgádnak? Pedig a hír igaz, az állam valóban kifizeti helyetted – Rád már csak a tanulás marad!

Sokaknak megnehezíti a nyelvvizsga időpontjának megválasztását, hogy a vizsgadíjat is ki kell még gazdálkodnia. A nyelviskola és a könyvek mellett ez néha tényleg terhet jelent – szerencsére azonban, egy kormányrendeletnek köszönhetően, ez a tétel most lekerülhet a tervezésből. Persze egy-két feltételnek meg kell felelned, azonban megnyugtatunk, nem lesz nehéz. Ismerd meg a részleteket, és kezdj a tervezett nyelvvizsgádra egy anyailag is gyorsan megtérülő, szuper befektetésként gondolni!

Hogyhogy ingyenes?

Az új törvény értelmében, minden 35 évnél fiatalabb magyar állampolgár visszaigényelheti közép vagy felsőfokú nyelvvizsgája díját. Vagyis kell, hogy a vizsga sikerüljön, és a pénzt utólag kapod vissza. Ha kellően alaposan felkészültél és kigyakoroltad a feladatokat, nem érhet meglepetés a vizsgán, a visszatérített díjból pedig kellően meg is ünnepelheted a sikert. Az igénylés menetével kapcsolatban az Euroexam honlapján minden tudnivalót és segítséget megtalálsz!

Miért kell vizsga? A nyelvtudás épp elég!

Sokan gondolják így, de hidd el, ez így nem teljesen igaz. Persze, kell, hogy ne csak kizárólag papírod legyen az angol, spanyol vagy német nyelv ismeretéről, azonban a bizonyítvány megszerzését semmiképp se becsüld alá. Érettségi után a felvételi pontok vadászatát nagyban megkönnyíti egy emelt szintű vizsga, illetve később, munkakeresésékor a papírral nő meg jogosan bérigényed. Vagyis a nyelvvizsga bizonyítvány megszerzése olyan befektetés, amiből csak jól, csak győztesként tudsz kijönni! Mostantól pedig a pénz miatt sem kell, hogy fájjon a fejed.Írásban, szóban felkészülten

Egy angol nyelvtanfolyam a vizsga előtt szuper ötlet, és ha barátokkal közösen iratkoztok be, óriási móka is egyben. A tesztek és feladatok sora, a sok gyakorlás könnyebb, ha nem egyedül csinálod, ráadásul – a haverokban bízva – mindig lesz, aki kijavít. Egy jó anyanyelvi tanár pótolja, hogy nem az adott országban tanulod a nyelvet, utazás alkalmával pedig tovább finomhangolhatod tudásodat.
Ne feledd: nyelvvizsga nélkül ma már csak nagyon nehezen lehet boldogulni. A papír megszerzése gyakran létkérdés, azonban például a legjobb közgázra való jelentkezésedkor vagy álmaid állásának megszerzésekor a második körig csak akkor jutsz el, ha szókincsed és kiejtésed is nagyon erős, és egy levelezés lebonyolítása sem okoz gondot.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 24. 14:55, péntek | PR

Napelemek, amelyek nem csak árammal látnak el minket: mire jó a napkollektor?

A napkollektor a nap energiáját használja fel hőenergia előállítására, mely főleg a háztartási melegvíznél hasznosítható.

2019. December 20. 14:28, péntek | PR

Közkívánatra: 2020-ban tovább dübörög az Open Road Fest

Hazánk legnagyobb motoros és zenei fesztiválja az Open Road Fest 2020. június 10. és 14. között kerül megrendezésre Alsóörsön.

2019. December 12. 14:45, csütörtök | PR

2020-ban ismét Alsóörs ad otthont az Open Road Festnek

Hazánk legnagyobb motoros és zenei fesztiválja az Open Road Fest 2020. június 10. és 14. között kerül megrendezésre Alsóörsön a Pelso Campingben.

2019. November 19. 09:00, kedd | PR

Tévhitek a fogszuvasodásról, amik nagyon sokat árthatnak

Ma a második leggyakoribb betegség a fogszuvasodás, ami alig lemaradva követi a felső légúti, köhögéssel és orrfolyással járó megbetegedéseket.