Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Július 05. 07:00, hétfő | PR

Miért olyan hasznosak a promóciós újságok?

Miért olyan hasznosak a promóciós újságok?

Ebben a cikkünkben megosztunk olvasóinkkal néhány tippet, tanácsot, miért ajánlatos böngészni a különböző promóciós újságokat.

Na de, hogy mik is azok a promóciós újságok? Ez a kifejezés sokakban először negatív visszhangot ébreszthet. Ugyanis egyből arra gondolhatunk, ez biztosan valami olyan dolog, amely bármit és mindent is el akar nekünk adni reklámok segítségével. Pedig egyáltalán nem erről van szó. A promóciós újságban változatos tematika szerint, logikusan csoportosítva vannak megjelenítve a termékek, ráadásul a csökkentett árakról értesülhetünk. Lássunk egy gyors elemzést!

Spórolás
Az első pont nem is szorul túlságosan magyarázatra, ugyanis a legtöbben tudjuk, spórolni bizony nem egyszerű feladat. Sokan küzdünk vele annak ellenére, hogy az interneten elérhető rengeteg forrás számtalan trükköt kínál nekünk, amelyek betartásával nem fog kicsúszni a pénz a kezeink közül. A promóciós újságok erre is tökéletesek, hiszen egyrészt tisztán átlátjuk az árakat, tudunk kalkulálni, számolgatni, miből és mennyi fér bele a büdzsénkbe. Másfelől pedig az akciók kiemelt helyet kapnak ezekben az újságokban, így nem kell külön kutatni utánuk, minden újságban biztosan van olyan leszállított árú termék, amely felkelti érdeklődésünket, vagy éppen ténylegesen szükségünk van rá.

Gyorsaság
A modern, felgyorsult világ velejárója az, hogy az embereknek nincs idejük semmire. Na jó, ez így természetesen nem maradéktalanul helytálló; a számukra felesleges dolgokra nincs idejük. Ide sorolható az is, hogy egy hosszú, fárasztó munkanap után kevés energiánk marad leülni újságot olvasni vagy éppen összeírni egy bevásárlólistát. A mai társadalom a multitasking útjára lépett, még ha ez felületes, ide-oda kapkodást is jelent sok ember esetében. Olvashatunk arról, jó vagy rossz-e a multitasking ebben a cikkben. Erről a vélemények erősen megoszlanak, hiszen minden éremnek két oldala van. A multitasking lényegében annyit takar, hogy egyszerre több dolgot is tudunk végezni – effektíven. Tehát, ha például éppen telefonhívásban vagyunk egy ismerősünkkel, közben tudjuk böngészni a telefonunkon a promóciós újságokat, ezzel is időt spórolva és felkészülve a munka utáni bevásárlásra.

Átláthatóság
A promóciós újságok nagy előnye még, hogy rendkívül könnyen kezelhetőek és átláthatóak. Felépítésük igazán észszerű, különböző csoportok szerint vannak felsorolva a termékek úgy, hogy konzekvensen következzenek egymás után, így elkerülve azt, hogy belekavarodjunk, mi hol található. A Lidl akciós újság például akár az üzletbe lépés előtt is végig görgethető, jól összeszedett katalógus, amely tele van kedvezőbbnél kedvezőbb árú termékekkel. Az alapvető élelmiszerek és háztartási kellékek mellett találhatunk akciós ruházati cikkeket, kedves növényeket és még sok hasznos dolgot, amellyel nemcsak pénztárcánkat kíméljük meg, hanem időt is nyerhetünk, ha okosan böngésszük az újságot.

Környezettudatosság
Nem utolsó sorban fontos megemlíteni, hogy online promóciós újságokat olvasni nyomtatott újságok helyett igazán környezettudatos döntés. Sajnos Földünk már éppen kellő mennyiségű szennyezettségnek van kitéve. Vizeink állapota folyamatosan romlik, a szemét mennyisége pedig elborzaszt minden érző lényt. Ebben a helyzetben igenis van jelentősége, ha a kézzelfogható, nyomtatott katalógusokat mellőzzük és inkább az online promóciós újságokat lapozgatjuk. Nem kell sok-sok fát kivágni azért, hogy papír alapon tájékozódjunk a heti akciókról.

Az xforest cikke részletesen bemutatja az erdők életét, szerepét a földi körforgásban. Évente egy nagyjából Magyarország területével megegyező területű erdő tűnik el miattunk, emberek miatt. A fakitermelés és a mezőgazdasági művelés sorolhatók megosztva az első helyre a táplálékigény és az energiaéhség következtében. 1950-ben 2,5 milliárd ember élt a Földön, 2022-ben 8 milliárd fog élni. A szegényebb országok azzal tesznek szert bevételre, hogy a nemzetközileg keresett termékeket állítják elő, így a 2019-ben nagy port kavart Brazil esőerdő-pusztítás is gazdasági eredetű volt.
Mind tehetünk azért, hogy kevesebb fát termeljenek ki. Felejtsük el a papír alapú katalógusokat! Ha kíváncsiak vagyunk a heti akciókra, böngésszük a digitális újságokat!
Habár azt gondolnánk, az az egy-két újság, amit a postás naponta bedob a ládánkba, mit sem számít, jobb, ha tudjuk, nagyon is számít. Ezen mentalitás elűzése érdekében jött létre egy angol kifejezés: ’think global, act local’, ami annyit takar, hogy globálisan, az egész Földre kiterjedően kell gondolkodnunk: vajon mi az, ami megváltoztathatja a jelenlegi katasztrofális helyzetet. Ugyanakkor cselekedni, tenni lokálisan, helyileg kell, hiszen sok kicsi sokra megy!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 27. 14:33, szerda | PR

Az állítható magasságú íróasztal: kulcsod a tökéletes ergonómiához

Megvetted már a legkényelmesebb irodaszéket, de még mindig gyakran fáj a hátad? Lehet, hogy itt az ideje átgondolnod azt is, hogy milyen íróasztalhoz ülsz le minden egyes nap.

2024. Március 12. 10:01, kedd | PR

Hogyan legyünk produktívak

Bevált stratégiák