Városlista
2020. január 21, kedd - Ágnes

Hírek

2018. Augusztus 09. 10:10, csütörtök | PR

Nem lehetetlen az adósságcsökkentés

Nem lehetetlen az adósságcsökkentés

Vannak emberek, akik könnyedebben vesznek fel kölcsönt, mint mások, vagy gyakrabban kerülnek olyan nehéz helyzetbe, amiből hitel felvétele a kiút.

Esetükben nem ritka a tartozások halmozása, ami a kölcsönök törlesztésének nehézségéhez, szélsőséges esetben ellehetetlenedéséhez is vezethet. Szerencsére a bankok kínálnak megoldásokat ezen helyzetek kezelésére.

Egyre több minden segíti a felelős hitelfelvételt

A pénzintézetek törekednek arra - amire a Magyar Nemzeti Bank szabályzása is ösztönzi őket -, hogy az ügyfeleiknek csak olyan hiteleket folyósítsanak, amit azok vissza is fognak tudni fizetni.
Ennek egyik oka, hogy a közelmúltban a devizahitelek elsokasodása miatt nem kevesen adósságspirálba kerültek. A jelenség jövőbeli ismételt bekövetkezésének elkerülése érdekében 2015-ben életbe lépett az úgynevezett adósságfék-rendelet (A Magyar Nemzeti Bank elnökének 32/2014. (IX. 10.) MNB rendelete a jövedelemarányos törlesztőrészlet és a hitelfedezeti arányok szabályozásáról” szóló rendelete). A rendelet több terület vonatkozásában is meghatározza, ki mekkora kölcsönt vehet fel, és így mekkora törlesztőrészlet megfizetését vállalhatja havonta, legyen szó ingatlan, vagy gépkocsivásárlásról.

A jövedelemarányos törlesztőrészlet-mutató (JTM) azt mutatja meg, hogy egy bizonyos szintű havi jövedelem esetén annak mekkora részét vállalhatjuk törlesztési teherként. A megalapozott döntéshozatal során érdemes ezt a mutatót is figyelembe venni, különösen akkor, amikor egyes hitelkalkulátorokat hívunk segítségül az egyes ajánlatok összehasonlításához.

Idén októbertől az adósságfék szabályok módosításával még biztonságosabb lesz a hitel felvétel, mivel a nem végig fix kamatozású kölcsönök nagy részénél szigorodik a szabályozás.

Érdemes időről időre kedvezőbbet keresni

Adott esetben a meglévő hitelek „drágábbak” lehetnek, mint az újabb, kedvező THM-mel rendelkező ajánlatok, ezért egy-egy Hitelkalkulátor segítségével érdemes időről-időre kedvezőbb ajánlatot keresni annak érdekében, hogy csökkentsük terheinket.Ha valaki egyszerre több kölcsön visszafizetésével bajlódik, az adósságrendező hitelek megoldást jelenthetnek számára, még mielőtt a fizetési problémák jelentkeznének. Az adósságcsökkentő személyi kölcsön, akkor lehet igazán hasznos, ha az embernek egyszerre több kölcsöntartozást kell törlesztenie, hiszen az ilyen típusú kölcsön felvételével a meglévő hitelek egy kölcsönnel kiválthatóak, melynek következtében csupán egy kölcsön törlesztésére kell összpontosítani. Ha csak egyfelé kell törlesztenünk, az sokkal könnyebben kivitelezhető, mintha több irányba kellene figyelnünk. Utóbbi esetben gyakran előfordulhat, hogy megcsúszunk valamelyik hitelünk esedékes törlesztő részletének megfizetésével. Mind a bankok, mind pedig az ügyfelek érdeke, hogy elkerüljék a legrosszabbat: a hitel bedőlését és a végrehajtást.

Az is nagyon előnyös lehet, ha - egy vagy több - változó kamatozású kölcsönt fix törlesztőrészlettel rendelkező hitellel váltunk ki, ami hosszú távon kiszámíthatóbb helyzetet teremt, hiszen a futamidő alatt biztosan nem kell a törlesztőrészlet emelkedésével számolnunk.

Mindezek fényében tehát a hitelkiváltás remek megoldás lehet pénzügyeink rendezésére.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 20. 14:28, péntek | PR

Közkívánatra: 2020-ban tovább dübörög az Open Road Fest

Hazánk legnagyobb motoros és zenei fesztiválja az Open Road Fest 2020. június 10. és 14. között kerül megrendezésre Alsóörsön.

2019. December 12. 14:45, csütörtök | PR

2020-ban ismét Alsóörs ad otthont az Open Road Festnek

Hazánk legnagyobb motoros és zenei fesztiválja az Open Road Fest 2020. június 10. és 14. között kerül megrendezésre Alsóörsön a Pelso Campingben.

2019. November 19. 09:00, kedd | PR

Tévhitek a fogszuvasodásról, amik nagyon sokat árthatnak

Ma a második leggyakoribb betegség a fogszuvasodás, ami alig lemaradva követi a felső légúti, köhögéssel és orrfolyással járó megbetegedéseket.

2019. November 13. 13:22, szerda | PR

Negyedszer MagyarBrands díjas a Jánosik Kft.

Negyedszer nyerte el a MagyarBrands díjat a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa.