Városlista
2019. szeptember 17, kedd - Zsófia

Hírek

2018. Augusztus 09. 10:14, csütörtök | PR

Nyári kalandozás: csak profi túraszandálban

Nyári kalandozás: csak profi túraszandálban

Egyre elterjedtebbek a kalandozással, a helyi természet megismerésével összekötött vakációk. Ha Te sem csak Velence belvárosát szeretnéd bejárni egyik kávézótól a másikig, hanem felkerekednél egy komolyabb túrára -

- akkornyáron se hagyd ki a felszerelésedből a túraszandált vagy túracipőt.

Az aktív nyaralásra készüljünk rá

Amikor a nyaralásra készülve pakolunk, és például a repülőutat szeretnénk kézipoggyásszal megoldani, hajlamosak vagyunk a nem életbevágó holmikat otthon hagyni. Amennyiben feltételezhető, hogy nagyobb, terepen történő kirándulást is tesztek nyaralás közben, nem hagyható ki a speciális lábbeli.
Ha csak egy vietnámi szandált pakolunk be, azzal még a forró betonon sem fogunk tudni nagyobb sétát tenni. A flipflopok vékony talpa könnyen átmelegedhet, és felépítésüknél fogva nem pihen bennük a láb, amennyiben nagyobb igénybevételnek van kitéve.
A magassarkút pedig végképp felejtsük el, ha kirándulunk: akár bokaficam is lehet a vége, és egy kórházi ágyon készített szelfi.Kényelmes szandál vagy tornacipő való egy egész napos nyári járkálós programhoz. Amennyiben terepen teszünk meg nagyobb távokat, a kiránduló cipők és szandálok lesznek a legjobb barátaink. Miért remek beszerzés egy túracipő még akkor is, ha hétágra süt a nap, és úgy érezzük, sokkal jobban járnánk egy szandállal?

A profi talpon át nem érezhetjük a köveket

Ezek a cipők arra vannak tervezve, hogy maximálisan támogassák a lábad, amikor kemény terepen hosszú távot teszel meg. A nagyon merev változatok már inkább technikai túracipők, nehéz terepre, például sziklafalon való felkapaszkodásra is jók; a puhább anyagúak könnyebb erőpróbákhoz valók - akár egy kirándulásra a Balatonfelvidéken.
Épp ezért ha nagyobb, hátizsákos túrákra is szeretnénk menni és könnyű, gyors teljesítménytúrákat is tervezünk, nem lesz elég egy túracipő.
A mostani outdoor cipők a fejlesztéseknek köszönhetően már nem magas szárú bakancsok, hanem boka alatt végződnek, és ugyanolyan biztonságosak. A boka tartása ugyanis igen fontos, ha például emelkedős, köves-sziklás hegyoldalon gyalogolnánk felfele.
Attól nem kell tartanod, hogy megsülsz a túracipőkben, mintha csak egy városi cipőben lennél; ezek a professzionális darabok ugyanis légáteresztő anyagúak. Ám ha végképp nem bújnál nyáron cipőbe, választhatsz - lazább kirándulás esetén - túraszandált is, stabil, jól tartó, kényelmes pántokkal és jó minőségű talpszerkezettel.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 27. 16:00, kedd | PR

Milyen karbantartást igényel egy medence?

Szükség van a medencék otthoni víztisztítására is ahhoz, hogy hosszú ideig élvezhető legyen a víz tisztasága.

2019. Augusztus 27. 09:00, kedd | PR

Vidd be a konyhádba az ősz ízeit!

Nem tudjuk ti, hogy vagytok vele, de ha őszinték akarunk lenni, mi már nagyon vártuk, hogy beköszöntsön az ősz.

2019. Augusztus 21. 15:51, szerda | PR

Óvodákat újítanak fel

Két óvoda felújítási munkálatait nyerte el, nyílt közbeszerzési eljáráson a Jánosik és Társai Kft. A közel 300 millió forintos bevételt jelentő munkákkal határidőre, év végéig készülnek el -

2019. Július 23. 15:00, kedd | PR

Hogyan válasszunk karikagyűrűt?

Mikor felmerül a házasság kérdése, szinte azonnal szerepet kapnak a gondolatokban a lehetséges helyszínek, a viselendő ruhák és ékszerek, a vendéglista és természetesen a karikagyűrűk beszerzésének gondolata.