Városlista
2020. február 21, péntek - Eleonóra

Hírek

2018. Augusztus 09. 10:14, csütörtök | PR

Nyári kalandozás: csak profi túraszandálban

Nyári kalandozás: csak profi túraszandálban

Egyre elterjedtebbek a kalandozással, a helyi természet megismerésével összekötött vakációk. Ha Te sem csak Velence belvárosát szeretnéd bejárni egyik kávézótól a másikig, hanem felkerekednél egy komolyabb túrára -

- akkornyáron se hagyd ki a felszerelésedből a túraszandált vagy túracipőt.

Az aktív nyaralásra készüljünk rá

Amikor a nyaralásra készülve pakolunk, és például a repülőutat szeretnénk kézipoggyásszal megoldani, hajlamosak vagyunk a nem életbevágó holmikat otthon hagyni. Amennyiben feltételezhető, hogy nagyobb, terepen történő kirándulást is tesztek nyaralás közben, nem hagyható ki a speciális lábbeli.
Ha csak egy vietnámi szandált pakolunk be, azzal még a forró betonon sem fogunk tudni nagyobb sétát tenni. A flipflopok vékony talpa könnyen átmelegedhet, és felépítésüknél fogva nem pihen bennük a láb, amennyiben nagyobb igénybevételnek van kitéve.
A magassarkút pedig végképp felejtsük el, ha kirándulunk: akár bokaficam is lehet a vége, és egy kórházi ágyon készített szelfi.Kényelmes szandál vagy tornacipő való egy egész napos nyári járkálós programhoz. Amennyiben terepen teszünk meg nagyobb távokat, a kiránduló cipők és szandálok lesznek a legjobb barátaink. Miért remek beszerzés egy túracipő még akkor is, ha hétágra süt a nap, és úgy érezzük, sokkal jobban járnánk egy szandállal?

A profi talpon át nem érezhetjük a köveket

Ezek a cipők arra vannak tervezve, hogy maximálisan támogassák a lábad, amikor kemény terepen hosszú távot teszel meg. A nagyon merev változatok már inkább technikai túracipők, nehéz terepre, például sziklafalon való felkapaszkodásra is jók; a puhább anyagúak könnyebb erőpróbákhoz valók - akár egy kirándulásra a Balatonfelvidéken.
Épp ezért ha nagyobb, hátizsákos túrákra is szeretnénk menni és könnyű, gyors teljesítménytúrákat is tervezünk, nem lesz elég egy túracipő.
A mostani outdoor cipők a fejlesztéseknek köszönhetően már nem magas szárú bakancsok, hanem boka alatt végződnek, és ugyanolyan biztonságosak. A boka tartása ugyanis igen fontos, ha például emelkedős, köves-sziklás hegyoldalon gyalogolnánk felfele.
Attól nem kell tartanod, hogy megsülsz a túracipőkben, mintha csak egy városi cipőben lennél; ezek a professzionális darabok ugyanis légáteresztő anyagúak. Ám ha végképp nem bújnál nyáron cipőbe, választhatsz - lazább kirándulás esetén - túraszandált is, stabil, jól tartó, kényelmes pántokkal és jó minőségű talpszerkezettel.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 13. 11:59, csütörtök | PR

Új gasztroenterológiai szakrendelőt épített a Jánosik Kft.

Nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gasztroenterológiai szakrendelőinek építését a Jánosik és Társai Kft.

2020. Január 24. 14:55, péntek | PR

Napelemek, amelyek nem csak árammal látnak el minket: mire jó a napkollektor?

A napkollektor a nap energiáját használja fel hőenergia előállítására, mely főleg a háztartási melegvíznél hasznosítható.

2019. December 20. 14:28, péntek | PR

Közkívánatra: 2020-ban tovább dübörög az Open Road Fest

Hazánk legnagyobb motoros és zenei fesztiválja az Open Road Fest 2020. június 10. és 14. között kerül megrendezésre Alsóörsön.

2019. December 12. 14:45, csütörtök | PR

2020-ban ismét Alsóörs ad otthont az Open Road Festnek

Hazánk legnagyobb motoros és zenei fesztiválja az Open Road Fest 2020. június 10. és 14. között kerül megrendezésre Alsóörsön a Pelso Campingben.