Városlista
2021. október 28, csütörtök - Simon

Hírek

2021. Szeptember 13. 13:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Kataszrófavédelmi Igazgatóság

Kiválóan szerepeltek a rábaközi csapatok a megyei versenyen

Kiválóan szerepeltek a rábaközi csapatok a megyei versenyen

Az önkéntes tűzoltók szombaton versenyeztek Sáráspusztán.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltó Szövetség szeptember 11-én, szombaton már hetedik alkalommal szervezte meg a megyei gyermek-, ifjúsági- és felnőtt önkéntes tűzoltóversenyt a sáráspusztai kiképző bázison.

A verseny célja a hagyományok ápolása, az egyesületek utánpótlás nevelésének elősegítése. Az egyesületek tagjai feladataikat önkéntesként, munkabér nélkül, szabadidejük terhére teljesítik.

A versenyt Vécs Pál, a megyei tűzoltó szövetség elnöke nyitotta meg, aki elmondta, hogy egy év kihagyás után nagyon örül, hogy idén is közel harminc résztvevő önkéntes csapatot üdvözölhetünk a versenyen.

Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója az ünnepélyes megnyitót követően emléklapok átadásával mondott köszönetet annak a négy megyei szervezetnek, – Ásványráró Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület, Hédervár Tűzoltó Egyesület, Csorna város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete és Nagycenk Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete - akik a nyár folyamán segítettek a viharkárok által leginkább sújtott Kadarkút és Sellye településeken.

A versenyzők indulási sorrendje sorsolás útján dőlt el, majd párhuzamosan megkezdődött a viadal kismotorfecskendő szerelés és a 7 x 55 méteres váltófutás versenyszámokban.

A versenyen 29 csapat vett részt három – gyermek, ifjúsági, felnőtt - korcsoportban, hat kategóriában. A rendezvényre sokan voltak kíváncsiak, több településről nemcsak a családtagok, barátok, de a polgármesterek is elkísérték az önkénteseket. A versenyzők sportszerűen küzdöttek, hogy a legjobb helyezést tudják megszerezni, a csapattagok pedig lelkesen buzdították egymást.

A rendezvény jó alkalmat adott arra, hogy az önkéntes egyesületek tagjai hosszabb idő után találkozhattak egymással, és a kategória legjobbjainak kihirdetése után több különdíj is gazdára talált. Idén a legtöbb díjat a győrújbaráti önkéntes tűzoltó egyesület nyerte el, akik több korcsoportban és kategóriában is az élen végeztek.

Az eredmények kategóriánként:

Gyermek lány kategória:

1. helyezett: Győrszemere ÖTE csapata

2. helyezett: Jánossomorja ÖTE

Gyermek fiú kategória:

1. Csorna ÖTE

2. Lipót ÖTE

3. Osli ÖTE

4. Győrszemere ÖTE

5. Völcsej ÖTE

6. Rábapordány ÖTE

Ifjúsági lány kategória:

1. Győrújbarát ÖTE

2. Mosonszolnok ÖTE

3. Győrszemere ÖTE

4. Szilsárkány ÖTE

Ifjúsági fiú kategória:

1. Győrújbarát ÖTE

2. Bágyogszovát ÖTE

3. Lipót ÖTE

4. Győrszemere ÖTE

5. Völcsej ÖTE

Felnőtt női kategória:

1. Bágyogszovát

2. Hédervár ÖTE

3. Győrújbarát ÖTE

4. Rábacsanak ÖTE

5. Völcsej ÖTE

6. Koroncó ÖTE

Felnőtt férfi kategória:

1. Győrújbarát ÖTE

2. Lipót ÖTE

3. Völcsej ÖTE

4. Osli ÖTE I. csapata

5. Osli II. csapata

6. Csorna ÖTE

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság egy vándorserleget ajánlott fel a 800 liter/perces kismotorfecskendő-szerelés versenyszámban a legjobb időeredményt elért csapatnak, amely a Lipót ÖTE felnőtt férfi csapatáé lett az idén.

A megyei tűzoltó szövetség különdíjban részesítette a legjobb időeredményt elért gyermek csapatot: Csorna ÖTE fiú gyermek csapatát, valamint a legjobb összesített időeredményt elért ifjúsági csapatot is, amely a győrújbaráti ÖTE ifjúsági fiú csapaté lett.

Szintén a Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltó Szövetség különdíját a váltófutás versenyszámban legjobb időeredményt elért csapat vehette át, amely idén a Győrújbaráti ÖTE felnőtt férfi csapata.

A megyei tűzoltó szövetség által alapított „Csáki Károly emlékplakettet” az ifjúság nevelésben végzett kimagasló tevékenységéért a Dunakiliti Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsoka, Szeitz Ferenc kapta.

A versenyzők teljesítményét az oklevelek, kupák és díjak átadása után Sallai Péter tűzoltó dandártábornok értékelte, aki megköszönte a csapatoknak a részvételt és a jó hangulatú, sportszerű versenyzést. További jó felkészülést is kívánt a résztvevőknek, hiszen jövőre szintén várják majd a megyei versenyre a legjobban teljesítő önkénteseket.

Az önkéntes tűzoltó egyesületek hagyományápoló, fiatalokat nevelő, közösségformáló és tűzmegelőzési funkciót töltenek be, de részt vesznek a helyi közbiztonsági, veszélymegelőzési munkákban is. Az egyesületek működése, az önkéntesség, a katasztrófavédelem által támogatott társadalmi érték.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 28. 16:00, csütörtök | Helyi

Ne legyen se bűncselekmény, se baleset áldozata halottak napján!

A rendőrség idén is kiemelt figyelmet fordít arra, hogy szeretteinkre biztonságban emlékezhessünk.

2021. Október 28. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

Szuperinfó Csorna-Kapuvár

2021. Október 28. 09:00, csütörtök | Helyi

A hulladékszállítás ünnepi rendje

Mikor tegyük ki a kukát?

2021. Október 27. 13:00, szerda | Helyi

Felújítási munkák miatt csak korlátozott ügyfélfogadás lesz pénteken a csornai kormányablakban

A NAV-ablak ezen a napon zárva lesz.