Városlista
2020. január 19, vasárnap - Sára

Hírek

2019. November 23. 10:00, szombat | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Ne égess!

Ne égess!

Rajz- és irodalmi pályázatot hirdet a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma.

A Katasztrófavédelem Központi Múzeuma immár tizenharmadik alkalommal hirdet rajz- és irodalmi pályázatot általános iskolásoknak Ne égess! címmel. A rajzpályázatra két korcsoport nevezhet, alsó és felső tagozatos diákok alkotásait várják.

Különleges aktualitást ad a versenynek, hogy jövőre lesz 150 éve annak, hogy megalakult az első tűzoltóság Budapesten. A feladat is ehhez kapcsolódik, a pályaművekben azt kell ábrázolni, hogy a fiatalok elképzelése szerint milyen lehetett a tűzoltás a régmúltban, illetve miként változhat a jövőben. A pályázat mottója: „Múlt, jelen, jövő a tűzoltásban”, ami természetesen bővíthető a katasztrófavédelem egyéb tevékenységének ábrázolásával. A pályaművek lehetnek ceruzarajzok, filctollal, temperával, vízfestékkel vagy szabadon választott technikával alkotott képek, montázsok, illetve térbeli alkotások, kisplasztikák, dísztárgyak, érmék.

Az irodalmi pályázat felső tagozatos diákoknak szól. A műfaj szabadon választott, a témába vágó elbeszélések, versek, mesék, fantasyk egyaránt versenyképesek, csak terjedelmi korlátot szabtak a szervezők, legfeljebb három oldalas írásokkal lehet nevezni. A cél az, hogy a fiatalok megmutassák elképzeléseiket, gondolataikat, bemutassák képességeiket, ügyességüket és nem utolsó sorban szárnyaló fantáziájukat.

A pályázatokon fel kell tüntetni az alkotó nevét, iskoláját, évfolyamát és felkészítő tanárának nevét, valamint az elérhetőségeket is.
A műveket postán vagy személyesen lehet eljuttatni a múzeum címére: Katasztrófavédelem Központi Múzeum, 1105, Budapest, Martinovics tér 12.
A beküldési határidő: 2020. január 31.

A kiemelkedő alkotásokból kiállítás nyílik a múzeumban, az ünnepélyes eredményhirdetés februárban lesz ugyanitt. Az érdeklődők további kérdéseikkel ezt a számot tárcsázzák: 06-1 261-35-86; vagy ide írjanak elektronikus levelet: kok.muzeum@katved.gov.hu.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 18. 10:00, szombat | Helyi

A füstérzékelő életet ment

Egy lakástűz esetén csak néhány perc áll a lakók rendelkezésére.

2020. Január 17. 16:00, péntek | Helyi

Nyílt nap a csornai rendőrségen

A csornai rendőrök a rendőri hivatást népszerűsítették a diákok körében.

2020. Január 17. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2020. Január 17. 09:00, péntek | Helyi

Segítsen Ön is madarakat számolni!

Erdei fülesbagoly országos felmérés 2020 január 24-27