Városlista
2021. június 23, szerda - Zoltán

Hírek

2021. Május 05. 09:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Szándékosan elütötte kerékpározó haragosát Kapuváron

Szándékosan elütötte kerékpározó haragosát Kapuváron

A családtagjait is zaklatta.

A Csornai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya befejezte egy 47 éves fertőszéplaki férfi ellen életveszélyt okozó súlyos testi sértés bűntett kísérletének, valamint három rendbeli zaklatás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott ügy vizsgálatát.

A nyomozás adatai szerint 2020. május 4-én 18 óra körül Kapuváron, a Pozsonyi utcában Sz. Roland 47 éves fertőszéplaki lakos gépkocsijával elütött egy, az út szélén kerékpározó helybéli férfit, aki ennek következtében az árokba zuhant. Ezután a sofőr kiszállt az autójából, a sértettet kétszer ököllel arcon ütötte, majd a felborult kerékpárt felemelte és a földön fekvő emberhez vágta, aztán elhagyta a helyszínt. A sértettet a mentők kórházba vitték.

Az ügy kapcsán Csornai Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt indított nyomozást, mivel a beszerzett információk alapján a nyomozók megállapították, hogy a feltételezett elkövető szándékosan ütötte el a biciklist, akivel haragos viszonyban állt. A sérült elmondta, hogy kapuvári lakcíméről kerékpározni indult az eset napján, és látta, amint a férfi autójával elhalad mellette, majd a sofőr gépkocsijával hirtelen megfordult és melléhajtott. A kocsi ablakát lehúzva szidalmazta őt és családját, majd hirtelen jobbra kormányozta a járművét, így ütötte el. Arról is beszámolt a rendőröknek, hogy a feltételezett elkövető korábban az egyik lánytestvérét zaklatta, illetve annak barátját bántalmazta, mostanában pedig a másik lánytestvérét háborgatja leveleivel.

A csornai nyomozók elfogták, majd a helyi rendőrkapitányságon súlyos testi sértés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a 47 éves férfit 2020. júniusában. A nyomozás során kirendelt igazságügyi műszaki és orvosszakértői véleményekben a szakértők kimondták, hogy az Sz. Roland által elkövetett cselekmény - a szerencsés kimenetel ellenére - súlyosabb orvosi következményekkel, akár életveszélyt okozó sérülésekkel is járhatott volna. Időközben a gyanúsított tovább zaklatta a családot, ezért a két lány feljelentést tett a férfi ellen zaklatás vétsége miatt is.

A nyomozók 2020. július 31-én folytatólagosan - életveszélyt okozó súlyos testi sértés bűntett kísérletének, valamint három rendbeli zaklatás vétségének megalapozott gyanúja miatt - gyanúsítottként hallgatták ki Sz. Rolandot.

A Csornai Rendőrkapitányság a fenti ügy vizsgálata során a szükséges eljárási cselekményeket végrehajtotta, majd az iratokat vádemelési javaslattal a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészségnek megküldte.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 23. 09:00, szerda | Helyi

Hagyományőrző íjászversenyt rendeznek Sopronnémetiben

Gyalogos és kenus íjászat.

2021. Június 22. 14:00, kedd | Helyi

Előadássorozat a szenvedélybetegségek megelőzéséről

A szervezők kérik, hogy az előadás megkezdése előtt 15-30 perccel érkezzenek a gördülékeny regisztráció érdekében.

2021. Június 22. 11:16, kedd | Helyi

A legmagasabb, harmadfokú hőségriadót rendeltek el

Csütörtök éjfélig biztosan érvényben marad.

2021. Június 22. 09:00, kedd | Helyi

Egyre több a szabadtéri tűz

A szabadtéri tüzek döntő többségét emberi figyelmetlenség okozza.