Városlista
2019. szeptember 15, vasárnap - Enikő

Programok | Könnyűzene

Fertőszentmiklós Roots - Jótékonysági Rockkoncert

Dec. 16. Szom 21:00 - Dec, 17. Vas 01:00
Rodeo Ranch | Győr-Moson-Sopron, Fertőszentmiklós, Soproni út 48.

Elérkezett az ideje hogy ismét egybegyűljünk, és jól érezzük magunkat!

Az este folyamán négy különböző stílusjegyeket magán viselő zenekart láthattok. A zenekarok közös nevezője hogy megalalkulásuk illetve tagjai révén kapcsolódnak Fertőszentmiklóshoz. A fellépők a fertőszentmiklósi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat segítségével a belépőkből befolyt összeget jótékony célra kívánja fordítani!

Fellépők:
Fagyalszender
A Fagyalszender [Sphinx ligustri, meleg nyári estéken virágok előtt lebegő nagy termetű, gyors röptű éjjeli lepke] egy baráti társaság örömzenei gyülekezete. A zenekar története egy sufniban indult 2008-ban, hegedű, akusztikus-, és basszusgitár, valamint dob, djembe, darbuka és bongo által keltett ritmusokkal és dallamokkal, amolyan ethno-funky. A saját maga szórakoztatására összeverődött baráti kört 2011-től a tradicionális ütőhangszerek helyett akusztikus dob kíséri. Célunk a folyamatos dalszerzés és a nyilvános fellépések mellett alapvetően saját magunk és szűkebb környezetünk szórakoztatása.

A zenekart nyomot követhetitek illetve meghallgathatjátok:
https://www.facebook.com/fagyalszender/
https://soundcloud.com/fagyalszender

Tagok:
Ivánfalvi-Sellei Ágnes - hegedű
Ivánfalvi Tibor - gitár
Szalay Tamás - basszusgitár
Visy Márton - dob

Ska Tunes
A 9 tagú zenekar 2014 decemberében alakult Sopron és környékbeli barátokból,ismerősökből.Az általunk szeretett és talán legismertebb reggae,ska, rocksteady dalokat játszuk, egészen a 60as évektől napjainkig.
Pár tagnak régebbi terve volt egy ilyen stílusú formáció megalapítása.Klasszikus felállás: dob, basszusgitár, 2 gitár,zongora, trombita , szaxofon, harsona, ének. Teljes örömzenélés,célunk a közönség szórakoztatása.
A zenekart nyomot követhetitek illetve meghallgathatjátok:

https://www.facebook.com/SkaTunes/
https://www.youtube.com/channel/UCv8Aosrz3e7IZSzQ3IHxcnA

Tagok:
Ifj. Gosztola Tibor-zongora,
Vígh Sándor-harsona,
Németh Zoltán-trombita,
Sebestyén András-szaxofon,
Gyenge András-gitár,
Hajtó Gergő-gitár,
Pető Kornél-basszusgitár,
Hajtó András-dob,
Majsáné Gina-ének.

Aktuális
A zenekar komolyabb működését 2007-óta számítjuk, akkor jelent meg az első, bemutatkozó EP-nk. Ezt 2008-ban még egy kislemez követte, majd 2009-ben megjelent első nagylemezünk, ami az "Amikor erről szól az élet..." címet kapta. 2012-ben ismét egy kislemezzel jelentkeztünk, ezután sajnos több tagcsere is történt a zenekarban, ami eléggé visszatartotta a csapatot, de sajnos elkerülhetetlen volt, két tag is több száz kilométerre költözött a banda székhelyétől, Fertőszentmiklóstól, ez szinte lehetetlenné tenne a próbákat, zeneszerzést. A jelenlegi felállás 2014-ben fixálodott.2015 januárjában a zenekar ismét stúdióba vonult és rögzítettük a második nagylemezünket, 'Talán halhatatlanok lettünk' címmel, ami 2015.május 31.-én jelent meg és punk-rock valamint alternatív zenei stílust hordoz magában.
A zenekart nyomot követhetitek illetve meghallgathatjátok:

https://www.facebook.com/aktualiszenekar/
https://www.youtube.com/AktuálisOfficial

Tagok:
Gergácz Ádám - gitár, ének
Fábián András - gitár
Pócza Bence - basszusgitár, vokál
Kalmár Gábor - dobok

Godot Workshop
Alternatív, trip hop, poszt-rock, pszichedelikus dark wave-punk.A Godot Workshop 2016 őszén alakult Veszprémben. Egy évig akusztikus hangszerelésű dalokkal léptek fel, aztán 2017 őszétől új koncepció köré szervezték a számaikat. Ennek a koncepciónak a lényege a pszichedelikus hangvételű poszt-rock, a különböző elektronikus zenék, valamint a trip hop és a '80-as évek dark wave hangulatának ötvözése. A dalok emellett szövegcentrikusak. A szövegvilág a magyar alternatív zenék szövegein túl, a '80-as évek végi magyar underground és a mindenkori világirodalom verseivel áll szoros kapcsolatban.
Főbb hatások: Radiohead, Warpaint, Only Lovers Left Alive Soundtrack, Massive Attack, Portishead, Volkova Sisters, Péterfy Bori & The Love Band

Tagok:

Birkás Zsófia - cselló
Kelemen Sára - ének
Bodnár Balázs - billentyű
Varga Richárd - gitár, dobok és zajok ének, dalszöveg

A zenekart nyomot követhetitek illetve meghallgathatjátok:
https://www.facebook.com/godotworkshop/
https://www.youtube.com/channel/UCVUGmVND8dy4aa9u5C9SY1A

Rodeo Ranch

Győr-Moson-Sopron, Fertőszentmiklós, Soproni út 48.