Városlista
2019. június 20, csütörtök - Rafael

Programok | Könnyűzene

Király Viktor akusztik

Dec. 15. Szom 19:00 -21:00
Esterházy-kastély, Marionettszínház | Győr-Moson-Sopron, Fertőd

Laza, humoros, közvetlen, a zenélés pedig nem pusztán a munkája, hanem a szenvedélye.

Egyesek szerint a hazai könnyűzenei élet átváltozó mestere, mások szerint az egyik legszerényebb előadó, megint mások a hazai szcéna egyik megkerülhetetlen előadójának tartják Király Viktort. Önmaga szerint kicsit túlérzékeny és szarkasztikus, aki pozitívan szereti élni az életet, s mindeközben keményen dolgozik közönsége megbecsüléséért és álmai megvalósulásáért egyaránt. A Megasztár4 győztese, tucatnyi toplistás sláger szerzője, Anastasia duet-partnere az amerikai Voice-beli sikerei után is arra büszke, "hogy sokszor, amikor hallják az emberek a rádióban a zenémet, még ha nem is ismerik azt az adott dalt, rávágják, hogy ez olyan Király Viktoros".
"Nekem a fekete zene volt a meghatározó, - nyilatkozta - s e mellett a jazz és a soul zene énekesei játszottak fontos szerepet az életemben. Tőlük tanultam énekelni, ezt vegyítettem a mai modern, popzenével. Tény, a fekete zene a fájdalomról szól, de a soul muzsika az már igen, az maga a szerelem, és ezért igen a kedvemre való. A lelkemből jön. Érdekes, hogy egészen mást hallgatok, mint amit a színpadon énekelek. Szeretek otthon magamban elveszni a zene mélységeibe, hogy aztán ebből táplálkozzon a lelkem, és később ez hasson rám. Mindent ki akarok próbálni az életben … meg akarom valósítani az álmaimat, és ha ez sikerül, az lesz majd az igazi szabadság a számomra!"
Mostani akusztikus koncertjére öt kiváló session zenész társával érkezik egy kimondottan erre az alkalomra válogatott műsorral, melyben angolul és magyarul saját dalai mellett egyaránt helyet kapnak kedvenc feldolgozásai, valamint a helyhez és az ünnephez válogatott meglepetések.

Esterházy-kastély, Marionettszínház

Győr-Moson-Sopron, Fertőd