Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Blog | Magánrendel-Ő

2016. Január 29. 18:16, péntek

Megnyílik a MAGÁNRENDEL-Ő! Bemutatkozom! Avagy a pszichológus is ember.

Megnyílik a MAGÁNRENDEL-Ő! Bemutatkozom! Avagy a pszichológus is ember.

Mit nekem pszichológus, ott vannak a barátaim! Nem vagyok én bolond!-ezek a leggyakrabban elhangzó mondatok, ha pszichológusról, vagy pszichiáterről van szó. Még mindig sok tévhit, suttogó kétkedés kering a pszichológia körül.

Gyurasitsné Puska Hedvig klinikai szakpszichológus vagyok, Csorna környékén élek és dolgozom. Pályámat óvónőként kezdtem, ahol már sok tapasztalatot gyűjtöttem a gyermekek-szülők és párkapcsolatok, gyermekkori normál fejlődés témaköréből. Az ezt követő 7 évi gyermekvédelmi munka kihívásokkal teli, gyakran súlyos döntési helyzetek elé állított. Bántalmazott és elhanyagolt gyermekek, családon belüli bántalmazás, fennmaradásukért küzdő családok, alkoholizmus. Hamar különbséget tudtam tenni fontos és kevésbé fontos dolgok között. Leckét kaptam az emberi szenvedés, a szociális izoláció, a kirekesztés, a születési körülmények hozta hátrányok, iskolai beilleszkedési problémák témaköréből. Több életre elegendő leckét.

2005 óta dolgozom pszichológusként. Foglalkozom gyermekekkel és felnőttekkel egyaránt. Gyermekkorom óta érdeklődöm az emberi természet iránt, milyen motivációk, gondolatok, szükségletek befolyásolják döntéseinket, választásainkat. Honnan indulunk, és hogy szükségszerűen, kényszerpályán mozogva tartunk-e valahova? Vannak-e beavatkozási lehetőségeink, szabad döntéseink, választásaink? Ha igen, hogy találjuk meg ezeket, és hogy változtassunk rajtuk? Mindig segíteni akartam, mióta az eszemet tudom. Pályám eköré szerveződött, és ebben teljesedett ki.

Ezt a blogot is azért hoztam létre, mert a mindennapi tapasztalataim azt mutatják, hogy bármit is gondoljanak az emberek a pszichológiáról egyre több élethelyzetben van rá, lenne rá szükség. A könyvesboltok tömött polcai, az egyre több pszichológiai témájú magazin is egyértelműen jelzi az igényt az útbaigazításra. Mert valljuk be, kicsit elvesztünk! Elvesztünk, mint nő és mint férfi. Lassan nem tudjuk mi a család, és hogy kell gyermeket nevelni! Elnyomjuk belső hangjainkat, hogy halljuk a XXI század üvöltő üzenetét. Egyre több és nagyobb a pánik(betegség), az előírt vágyak utáni hajszát követő életuntság (depresszió), a családi egyensúlyvesztésből (válás) fakadó félelmek.
Hát induljunk el közösen, keressünk megoldásokat, tegyünk fel kérdéseket!
Nyíljon meg hát a MAGÁNRENDELŐ, bátran ajánljatok témákat, tegyetek fel kérdéseket.

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Szeptember 27. 06:44, kedd | Magánrendel-Ő

A gyermek és a halál. Közeledik a Halottak Napja.

Közeledik a Halottak napja. Fogjuk kézen egymást, gyermekeinket és menjünk ki közösen a temetőbe, a szeretteinkhez. Látogassuk végig felmenőink sírjait, gyújtsunk mécsest és beszéljünk róluk, milyenek is voltak ők, hogy éltek-nevettek,

2016. Június 14. 20:04, kedd | Magánrendel-Ő

Miért baj ha a gyerek irányít? Folytatás...

Tudnod kell, NINCS JÓ szülő, csak ELÉG JÓ szülő van. Pont olyan, mint TE! Miért is mondj nemet? Mindenki jó szülő akar lenni, de ehhez nem az engedékenységen át vezet az út!

2016. Április 16. 16:44, szombat | Magánrendel-Ő

Miért baj ha a gyermek irányít?

Miért baj, ha a gyerek irányít? Ha én irányítok, én vagyok az erősebb. Ha én vagyok az erős, te vagy a gyenge. Ha te gyenge vagy, hogy bízzak benne, hogy képes vagy nekem segíteni, ha baj van?