Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Blog | EBugatta...

2012. Június 14. 20:31, csütörtök

Olaszország-Horvátország

Olaszország-Horvátország

Arra fogadni mertem volna, hogy nem lőnek az olaszok egynél többet. Arra is feltettem volna a fél karomat, hogy a horvátok kemény ellenfelei lesznek a digóknak. Megalapozta a hangulatomat az a pár paraszt, bocsánat, a kifejezésért, de nem nagyon akarok szebb jelzőt találni az ilyen tirpákra, aki végig fütyüli más nemzet Himnuszát. Ezt tette ugyanis néhány fattyú horvát szimpatizáns, számomra mélységesen felháborító. Hogy nyelné le a nyelvét az ilyen.

Aztán elkezdődött a meccs, ami erős olasz fölényt mutatott. Hiába, nem tudtam kizárni a sok köcsögöt, bármennyire is hirdeti az UEFA a Respect szlogennel a rasszizmus még csírájában kiírtását, mégis Balotelli minden labdába érésnél huhogást hallok. Ismét csak felháborodok, aztán felháborodva elkezdek szurkolni a digóknak. Félre értés ne essék, nekem sem a szívem csücske a Balotelli, de hogy valaki a bőre színe miatt ítéltessék, az elszomorít, és felháborít! (ahogy felháborította a csürhe Péter barátomat is, lásd a jegyzetét az orosz-lengyel meccs után...)

Vissza a meccsre, az olasz fölény gólban csúcsosodott ki, egy zseniális Pirlo szabadrúgás eredményeként, mértani csavarás a rövid sarokba, kapus verve, tehetetlen szegény. De jajj annak a fociszerető emberkének, aki azt hinné, hogy egy olasz gól jót tesz bármily meccsnek. Dehogy tesz. Az olaszok visszavesznek, ahogy azt teszik már évtizedek óta, nekem pont ezért nem lesznek soha a szívem csücskei. Annak rendje és módja szerint vérszemet kapnak a horvátok, és egyenlítenek, egy pofás támadás után. Balról be, jobbon érkező csatár, higgadt visszacsel, és kisodródva ám, de bevágja Buffon kapus mellett, még a kapufa is vele volt, szép gól, na.

Közben nálam a sportszerűség határát súrolja a meccs, ide oda könyöklések, nagyon nem csípem az ilyet. Ennél sokkal nagyobb rangadókon (lásd a tegnapi Hollandia-Németország találkozót) fele ennyi alattomos becsúszás, keménykedés nem volt. És ebben egy ember lett volna felhatalmazva, hogy elejét vegye a keménykedésnek, az Webb bíró volt, aki szereti a kemény focit, hát hagyta. A meccs vége felé jöttek a lapok, De hiába, az én meccsemet már elrontották. A fütyülők, a huhogók, a visszaálló olaszok, a könyöklő horvátok, a bíró... Nem volt életem meccse, ennél csak jobbat.

Mindenesetre az olaszok két ponttal állnak, a horvátok néggyel. Csak tovább ne jussanak...

Na ennyit erről megy a másik meccs...

Olaszország-Horvátország 1-1

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2012. Július 10. 16:12, kedd | EBugatta...

Hawk-Eye vs. GoalRef

Sólyomszemek megérkeztek.....

2012. Július 03. 13:02, kedd | EBugatta...

spanyolviasz , olaszvigasz

Nem fedeztük fel...

2012. Július 03. 00:51, kedd | EBugatta...

A torna játékosa ?

Andrés Iniesta