Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. December 18. 16:44, kedd | Helyi
Forrás: saját forrás

28 év munka után feláll székéből a Csornahő ügyvezetője

28 év munka után feláll székéből a Csornahő ügyvezetője

A képviselők valószínűleg a sokadik mandátum hosszabbításra készültek, de az ügyvezető igazgató bejelentette, hogy nem vállalja tovább.

A hétfői csornai testületi ülés végén zárt ülésen tárgyalták a képviselők a Csornai Hőszolgáltató Kft ügyvezető igazgatójának megbízásáról szóló javaslatot. Szabó István már többször kapta meg az ötéves megbízást a korábbi képviselő-testületektől.

Hétfőn azonban más történt. Szabó Istvánnal beszélgettünk döntéséről.

- Nagy meglepetést okozott a bejelentése. Mi indokolta ezt a váratlan döntést?

- 2012 december 31-én lejár az ügyvezető igazgatói megbízatásom. Tekintettel a kialakult helyzetre arra a nehezen meghozott döntésre jutottam, hogy nem kívánom tovább irányítani Csornán a távhőszolgáltatást. Úgy érzem, hogy a polgármester úr és közöttem kialakult jelentős nézetkülönbségek már a Csornahő Kft jövőjét veszélyeztetik. Ezért jutottam arra a döntésre, hogy 28 év munkaviszony után, egy ciklusra a nyugdíjtól munkahelyet váltok.

Köszönöm a képviselőtestület tagjainak, hogy az elmúlt években mindig támogattak. Folyamatosan éreztem a cég és a felém irányuló bizalmukat, pozitív hozzáállásukat. Soha nem voltam politikai viták részese, az összes eddigi testülettel és önkormányzatot irányító párttal együtt tudtam működni, mert mindig szakmai véleményt mondtam. Ha igénylik, a jövőben szakértőként, szaktanácsadóként számíthatnak rám.

- Mi történik ezután?

- Csütörtökön rendkívüli testületi ülésen valaki ideiglenes ügyvezetői megbízást fog kapni, és pályázatot írnak ki az ügyvezető igazgatói tisztség betöltésére. Én pedig vállalkozóként energetikai szakértői munkát fogok végezni. Sajnálom, hogy így történt, de hosszú vívódás után nem tudtam más döntést hozni.

Szabó Istvánnak további munkájához sok sikert kívánunk. Holnap Dr Turi György polgármester álláspontját is megkérdezzük a történtekről.

Címkék: csorna, Csornahő Kft

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Pápa vasútvonalon

Felhívás