Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2014. Szeptember 16. 09:52, kedd | Helyi
Forrás: saját forrás

A polgármester és a testület is rendkívül elégedett magával

A polgármester és a testület is rendkívül elégedett magával

Testületi ülés keretében tartott közmeghallgatással zárta négy éves ciklusát a csornai képviselő-testület.

Szándékai szerint utolsó alkalommal ült össze tegnap délután a csornai képviselőtestület a Városháza nagy tanácskozótermében. Az ülés 17 órakor kezdődött, az elfogadott 14 napirendet 18 órára, a közmeghallgatás kezdetéig "lezavarták".

Az első napirendi pontban a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője adott tájékoztatót a munkájukról, erre a témára külön cikkben részletesebben is kitérünk.

A további 13 napirendet érdemi kérdés és hozzászólás nélkül vihartempóban szavazta végig a testület szinte kivétel nélkül egyhangú döntéssel. Közte olyan napirendi pontokkal, mint a féléves költségvetési beszámoló, a 2014 évi költségvetési rendelet módosítása, a 2010-2014 évi ciklus kitűzött feladatainak megvalósításáról és -külön napirendben- a polgármesteri hivatal munkájáról szóló beszámoló.

Az ülés végén vis-maior pályázat benyújtásáról hoztak döntést a hétvégi rendkívüli esőzések kárainak felszámolására.

18 órára, a közmeghallgatás kezdetére be is fejezték a munkát. A közmeghallgatásra a korábbi években megszokottnál többen érkeztek, egy részük képviselőjelölt a kampányban, egy részük a nagy esőzés károsultja.

Dr Turi György polgármester 68 perces beszédének felolvasásával kezdődött a közmeghallgatás. Ebben az elmúlt két ciklusban végzett munkájáról kívánt összesített beszámolót adni. Beszámolójából megtudhattuk, hogy erőn felül küzdött 8 évig, de minden problémának, bajnak az okát valaki másban kell keresni. Volt ez a nehéz örökség, a kormány, az ellenséges FIDESZ frakció. Mégis sikeresnek minősítette a saját munkáját. Beszéde végén megindokolta, hogy miért nem indul újra a polgármesteri tisztségért. Indokait fontossági sorrendben sorolta fel. Első, hogy egyesek állítólag tudomására hozták, újraválasztása esetén személye akadályozni fogja a város fejlődését. Másik indoka az volt, a kisebbségben folytatott irányító szerep embert próbáló feladatát nem akarja tovább folytatni. A térségi társulás irányítása is komoly, teljes embert kívánó feladat. Ekkora társulást irányítani és a vitás kérdésekben igazságot tenni nehéz. Döntését erősen befolyásolta az is, hogy nem akar olyan képviselőtestületnek a vezetője lenni, ahol prominens személyek méltatlannak minősülnek a képviselői posztra, valószínűleg mégis újra képviselők lesznek, lásd ittasság, nemrég történt verekedés.

A közmeghallgatás további része már más mederben folyt. Többen panaszkodtak a csapadékvíz elvezető rendszerek problémáira, amiket sajnos látványosan szemléltetett a hétvégi nagy eső. Volt olyan, aki az évek óta tartó hiábavaló küzdelem után arra készül, hogy beperli az önkormányzatot. Ez a téma uralta a lakossági hozzászólásokat, de szóba került még a közmeghallgatáson általában szokásos parkgondozás, kerékpáros közlekedés, termálfürdő, közutak, járdák állapota is. Volt olyan hozzászóló, aki a tavaly már elmondott telekmegosztási problémáját hozta elő újra, mivel az akkori ígéret ellenére segítséget, megoldást nem kapott.

A közmeghallgatás végén Dr Turi György polgármester elköszönt a csornaiaktól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 16:00, szerda | Helyi

A hanságligeti Palett-ex Kft. aktuális állásajánlata

Jelentkezzen!

2024. Május 08. 13:00, szerda | Helyi

NAV Online: nyisson Ügyfélkaput!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan fejleszti digitális szolgáltatásait az egyszerűbb és kényelmesebb adózásért.

2024. Május 08. 09:00, szerda | Helyi

Nyolc független képviselőjelöltet vettek nyilvántartásba Csornán

A várost érintő döntések meghozatalakor nem a pártutasításokra várnak.

2024. Május 07. 16:00, kedd | Helyi

Május közepéig lehet jelentkezni a kilátó futásra Győrsövényházon

Befutó érmet kap minden résztvevő.