Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Január 29. 13:00, csütörtök | Helyi
Forrás: NAV Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága

A személyi jövedelemadó-bevallás legfontosabb határidői

A személyi jövedelemadó-bevallás legfontosabb határidői

Figyelem, fontos határidők!

Megérkeztek az adózókhoz a személyijövedelemadó-bevalláshoz szükséges csomagok. A Nyugat-dunántúli régióban az előző évi adatok alapján 470 ezer magánszemélynek kell a 2014-ben szerzett jövedelméről valamilyen módon számot adni.

Idén országosan csaknem 4 millió küldeményt indított útnak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Minden adózó bevallási szokásához igazodó tájékoztatást és nyomtatványt kap. Az a több mint 600 ezer adózó, aki tavaly elektronikusan küldte el a kitöltött nyomtatványt, idén ügyfélkapus tárhelyére kap információt a teendőkről. Tehát csak az talál borítékot a postaládában, aki az előző évben papíron juttatta el az szja-bevallást a hivatalhoz. Közülük több mint 2 millióan mindössze tájékoztatót és válaszborítékot kapnak, mert korábban a NAV honlapjáról letöltött programmal töltötték ki a nyomtatványokat, amelyeket – miután a program ellenőrizte a bevallást – kinyomtatva adtak postára, vagy személyesen adtak le a NAV ügyfélszolgálatán. Akik most nyitnak ügyfélkaput, már az idén elektronikusan nyújthatják be bevallásukat és ezentúl elektronikusan tarthatják a kapcsolatot az adóhivatallal.

Több mint egymillió adózóhoz érkezik a teljes nyomtatványgarnitúra. A bevallási csomag minden eleme hozzáférhető a NAV ügyfélszolgálatain nyomtatott, a hivatal honlapján pedig elektronikus formában. Azok a munkavállalók, akik munkáltatójukon keresztül teljesítik bevallási kötelezettségüket, ennek igényléséről február másodikáig nyilatkozhatnak munkahelyükön.

A személyijövedelemadó-bevallás legfontosabb határidői

Tavaly a Nyugat-dunántúli régióban 59 ezer magánszemély munkáltatói adómegállapítással tett eleget bevallási kötelezettségének, csaknem 77 ezren pedig elektronikusan nyújtották be a bevallásukat, ők nem kapnak bevallási csomagot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.