Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Június 11. 16:33, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság

Árvízvédelmi területen tűzoltótól és polgárőrtől lopott

Árvízvédelmi területen tűzoltótól és polgárőrtől lopott

Tűzoltósági zubbonyt és zseblámpát lopott Dunaszentpálon egy 37 éves fertődi férfi, majd az alpolgármester kontójára a helyi panzióban iszogatott. Később felszállt egy Győrbe tartó autóbuszra.

Az öttevényi körzeti megbízotthoz fordult segítségért Dunaszentpál polgármestere azzal, hogy az árvízi védekezés során egy ismeretlen, tűzoltósági kabátot viselő férfi nyitott számlát alpolgármesterük nevére a helyi panzióban. Két sör és két fröccs elfogyasztása után felszállt egy Győrbe tartó autóbuszra, amelyről a járőrök - a bejelentést követő tíz perc elteltével - a Galántai úton szállították le.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 37 éves fertődi férfi a dunaszentpáli árvízi védekezésen több napja dolgozó tűzoltó kabátját magára öltve lopta el. Ezt követően a polgármesteri hivatal elől elvett egy akkumulátoros zseblámpát, majd betért a helyi panzióba. Az alpolgármester nevére italt rendelt, majd fizetés nélkül távozott. Csomagját megőrzésre a panzióban hagyta, majd felszállt egy Győrbe tartó autóbuszra.

A járőrök a Galántai úton szállították le férfit a helyközi járatról, majd előállították a Győri Rendőrkapitányságra. Kihallgatása során elmondta, hogy az árvízi védekezésnél használt tűzoltó kabátot és lámpát ő lopta el. A csomagjából polgárőr mellény is előkerült, amelyről a gyanúsított úgy nyilatkozott, hogy azt korábban lopta el.
A rendőrség B. Istvánt őrizetbe vette, ellene közveszély helyszínén elkövetett lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A Győri Rendőrkapitányság kezdeményezi a gyanúsított gyorsított eljárásban történő bíróság elé állítását.

Címkék: árvíz, lopás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból