Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. Június 27. 14:00, szombat | Helyi
Forrás: Kustor Réka

Az elbűvölő Kőműves Marcell

Az elbűvölő Kőműves Marcell

A bűvészversenyen újra nagydíjat nyert!

Kőműves Marcell bűvészet iránti érdeklődése öt évvel ezelőtt kezdődött. Történt ugyanis, hogy „A nagy mágusok kulisszatitkai” c. műsorban látott trükköt kipróbálta, és sikeresen véghezvitte. Felbuzdulva sikerélményén mind jobban beleásta magát eme bűvös világba. Lelkesedése a szakma iránt töretlen, s a kitartó tanulásnak, gyakorlásnak meg is lett az eredménye: az Ausztriában rendezett XXXVI. Magische Sternfahrt Des Magischen Ring Saalbach bűvészversenyen újra nagydíjat nyert!

Az interjú végén bemutat nekünk néhány kártyatrükköt. Nekem az a rész tetszett a legjobban…na de majd úgyis meglátják!

-Mesélj a legutóbbi sikeredről?
- Most voltam másodszor ezen a versenyen, Salzburg mellett rendezték egy kis városban Saalbachban a Nemzetközi Bűvészkongresszust, ahol több ország képviselteti magát. Az öt napos rendezvény második napján volt a verseny. 10 perces zenés műsorral indultam, ahol különböző manipulációs eszközökkel mutattam be a varázslatot. A manipuláció azt jelenti, hogy olyan színpadi kellékekkel varázsolok, amihez kézügyesség kell: labdák, kötelek, kártyák.

-Vannak az illuzionisták, és a bűvészek. Te melyik vonulatot szeretnéd képviselni?
-Ennek több ága is van. Az illuzionisták, és mentalisták, mindkettő a bűvészet egyik ága, még van a mikromágia, close-up, és a manipuláció. A mikromágia esetében kisebb kártyákkal történik a varázslat, szemben a nézőkkel; az illuzionisták pl.: a nagy dobozokban elfűrészelik a hölgyeket. A manipuláció pedig kézügyességi trükkök színpadon, hozzám ez utóbbi áll a legközelebb.

-Hogy sajátítod el a bűvészet fortélyait?
-Az a tipikus bűvészdobozom sosem volt. Először otthon kerestem kártyát, később anyutól kaptam a Pesten megtalálható bűvész boltból néhány kelléket. Két évig egyedül gyakoroltam, majd elkerültem Molnár Gergelyhez, ő tanított tovább, lassan 3-4 éve. Nagyon régóta bűvészkedik, világszerte elismert, több helyen is elnök. Hajnóczy Soma magyar világbajnokon keresztül vettem fel vele a kapcsolatot, akit szintén ő tanított.
Minden trükknek van köze egymáshoz, és ha ezeket az apróságokat összeköti az ember, tudja, hogy működik, de laikus számára észrevehetetlen.

-Találtok ki új trükköket is?
-A tanárommal együtt újakat is találunk ki, olyan, mint a táncban, különböző koreográfiákból állítjuk össze a műsort.

-Téged azért még meg lehet téveszteni?
-Persze, és nagyon élvezem. Olyankor nem is vagyok kíváncsi, hogy is működik. Nekem is megvannak a saját trükkjeim, nem mindenképp szeretném másét eltanulni.

-Mi a szakmai csúcs? Mit szeretnél elérni?
-Meg kell jelenni a bűvészkongresszusokon ahhoz, hogy ismert legyen az ember a szakmába. A csúcs a háromévente megrendezésre kerülő világbajnokság, ez pont most lesz Riminiben. Talán hat év múlva én is indulok, ha sikerül egy versenyképes műsort összeraknom.
Jelenleg céges rendezvényeken, különböző programokon veszek részt. Elég sok fellépésem volt a környéken. Később talán külföldre is hívnak, remélem.

-Mi leszel, ha nagy leszel?
-Gazdasági pályán tanulok a Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskolában Győrben. Gondolkodom a külföldi továbbtanuláson, de az csak a „B” tervem. A bűvészkedést szeretném a legjobban csinálni.

-Mi volt az eddigi legjobb élményed?
-A legutóbbi verseny Ausztriában. Jó volt mind szakmailag, mind tapasztalatszerzés céljából, gyakoroltam a német nyelvet. Megismerkedtem sok emberrel, bűvésszel, buli is volt az egész, 80 bűvész együtt öt napon keresztül. Mivel megnyertem a versenyt felléphettem a gála műsorban, különböző neves bűvészekkel szerepelhettem egy színpadon.

-Átlagosnak nem mondható szakmát választottál. Mennyire elterjedt Magyarországon?
-Profi bűvész talán ötven, ha van. Nálunk nincsenek olyan mély gyökerei, mint külföldön. Magyarországon is vannak azért bűvész klubok, van élet itt is, szoktak összejárni.

-A családod mennyire támogat?
-Szerencsém van, mert mindenben segítenek nekem. Anyu havonta kétszer visz Budakeszire, tetszik nekik is ez a pálya. Először mindig rajtuk próbálom ki a trükköket.

…és akkor lássuk a trükköt!

Legközelebbi fellépése a július 4-én rendezendő Barbacsi Falunapon lesz. Aki szeretné rendezvényét egy varázslatos programmal feldobni, keresse Kőműves Marcellt az alábbi elérhetőségek valamelyikén: marcell-magic@gmail.com, vagy a 0670/2969237-es telefonszámon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 09:00, kedd | Helyi

A Költészet napjára emlékeznek Páliban

Devecseri Zoltán verseskötetének bemutatása

2024. Április 15. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten nyolcvannyolc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek a megyében

A 15. héten történt.

2024. Április 15. 13:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 15. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.