Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Október 28. 07:00, hétfő | Helyi
Forrás: nyugat.hu

Csődbe kerül a Nyugat-magyarországi Egyetem?

Csődbe kerül a Nyugat-magyarországi Egyetem?

Továbbra is késik az ösztöndíjak és a bérek kifizetése a Nyugat-magyarországi Egyetemen, az intézmény alkalmazottai rendszeresen kapnak türelmet kérő leveleket - írja a nyugat.hu.

Szabó Péter, az Apáczai Csere János Kar dékánja két héttel ezelőtt körlevélben közölte az oktatókkal és a hallgatókkal, hogy az egyetem anyagi problémái miatt késnek a szeptemberi fizetések, de átutalásuk várhatóan október 21-ig megtörténik. A dékán azt írta: a rektor és a gazdasági főigazgató Klinghammer István felsőoktatási államtitkárral tárgyalt.

A nyugat.hu-nak a Savaria Egyetemi Központ egyik hallgatója küldött levelet, amelyben azt írta: a soproni főigazgatóság kijelentése szerint a hallgatók ebben az évben már nem kapnak ösztöndíjat. Arra a kérdésre, hogy novemberben csődöt jelent-e az egyetem, a gazdasági vezető annyit üzent: gazdasági ügyekben az egyetemtől senki sem kíván nyilatkozni.

A Nyugat-magyarországi Egyetem állami támogatása az utóbbi években a felére csökkent: 2010-ben még 10,4 milliárd forintot, 2013-ban azonban már csak 5,1 milliárdot kapott az intézmény - igaz, a felsőoktatási államtitkárság május végén azt közölte, az intézmény 1,5 milliárd forintot kap a struktúraváltási alapból.

Címkék: csőd, egyetem

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Pápa vasútvonalon

Felhívás